Βρετανία: Τι θα ισχύει για όσους επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου»

Αφορά ταξιδιώτες που θα επιστρέφουν από 22 χώρες

Στιγμιότυπα από τη Μεγάλη Βρετανία εν μέσω lockdown. AP Hub Videos

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που έρχονται από χώρες που κρίνονται ως «υψηλού κινδύνου» λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα σε ξενοδοχείο. Σκοπός της βρετανικής κυβέρνησης είναι να περιορίσει τη διασπορά των κρουσμάτων των μεταλλάξεων του ιού.

Η βρετανική μετάλλαξη εξαπλώνεται οκτώ φορές πιο γρήγορα

Το μέτρο αφορά ταξιδιώτες που έρχονται από 22 χώρες, όπου παραλλαγμένα στελέχη παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο, όπως η Νότια Αφρική, η Πορτογαλία και οι χώρες της Νότιας Αμερικής. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές απαγορεύονται ήδη σε άτομα που δεν κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

κορωνοϊός Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία σχεδιάζει νέα πιο αυστηρά μέτρα. AP Images

Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, οι ταξιδιώτες αυτοί θα παραλαμβάνονται στο αεροδρόμιο και θα μεταφέρονται απευθείας εκεί όπου θα κάνουν την καραντίνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, όσοι έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπρεπε έχουν αρνητικό τεστ και να κάνουν καραντίνα δέκα ημερών, μέτρο που δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως επεσήμανε ο Τζόνσον.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η επαναλειτουργία των σχολείων, που προβλεπόταν για μετά τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου.

Όπως είπε, τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τις 8 Μαρτίου, αν ο σκοπός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό 15 εκατ. ανθρώπων που κρίνεται ότι ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας, εκ των οποίων οι άνω των 70 ετών, έως τα μέσα Φεβρουαρίου έχει επιτευχθεί.
 

Μπόρις Τζόνσον: «Η νέα μετάλλαξη κορωνοϊού ίσως είναι πιο θανατηφόρα»

Στις πρώτες θέσεις της θνησιμότητας από κορωνοϊό η Μεγάλη Βρετανία

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία στα τέλη της περασμένης χρονιάς κατέγραψε μια «έκρηξη» κρουσμάτων μετά τον εντοπισμό της νέας μετάλλαξης. Από τις αρχές Ιανουαρίου, το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αντιμέτωπο με lockdown, στο πλαίσιο των οποίου έχουν κλείσει σχολεία, παμπ και εστιατόρια, με εξαίρεση τις υπηρεσίες takeaway, ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις.

Μέχρι σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία έχουν καταγραφεί 100.162 θάνατοι από κορωνοϊό, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός στον κόσμο απολογισμό και ο υψηλότερος αριθμός θανάτων ανά 100.000 ανθρώπους στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top