Ταξιδιωτικές απαγορεύσεις θα επιβάλει ο Μπάιντεν

Ποιες χώρες αφορούν

Ο Μπάιντεν θα επιβάλλει εκ νέου από σήμερα, Δευτέρα, απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

HΠΑ: Απόλυτο εθνικό και παγκόσμιο ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επεκτείνει μάλιστα την απαγόρευση στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, εξαιτίας των πληροφοριών ότι μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, που κατά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο μεταδοτικά, διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ.

Παγκόσμια κλινική δοκιμή τριών φαρμάκων- Μειώνουν τη σοβαρότητα της Covid;

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο σχέδιό για να αντιμετωπιστεί η πανδημία στις ΗΠΑ που υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα σε όλον τον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τα κρούσματα (25,1 εκατ.), όσο και ως προς τους (πάνω από 419.000).

Ο κ. Μπάιντεν εκτίμησε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού ενδέχεται να ξεπεράσει κατά πολύ τους 600.000 στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν είχε σχέδιο διανομής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Από τις πρώτες ημέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία, την περασμένη Τετάρτη, κατέστησε αυστηρότερους τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και έδωσε εντολή να τίθενται σε καραντίνα όλοι όσοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ αεροπορικώς.

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο τεστ για κορωνοϊό που θα γίνεται στο σπίτι

Τη 19η Ιανουαρίου, πρακτικά την τελευταία του πλήρη ημέρα στο αξίωμα, ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε ότι η απαγόρευση εισόδου στους αλλοδαπούς ταξιδιώτες που έρχονται από μεγάλο μέρος της Ευρώπης και από τη Βραζιλία επρόκειτο να αρθεί την 26η του μήνα, όμως η εκπρόσωπος του κ. Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι η προεδρική εντολή αυτή θα ακυρωνόταν αμέσως.