Ουκρανία: Δολοφονία ή ατύχημα ο θάνατος εργαζόμενης στην πρεσβεία των ΗΠΑ;

Βρέθηκε αναίσθητη με χτύπημα στο κεφάλι, κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές

Τον θάνατο μιας Αμερικανίδας που εργάστηκε για την αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, ερευνά η αστυνομία της Ουκρανίας Χθες Τετάρτη, η γυναίκα βρέθηκε αναίσθητη, τραυματισμένη στο κεφάλι κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, πλησίον πάρκου που δεν απέχει πολύ από την πρεσβεία, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας.

Λίγες ώρες αργότερα, κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου τη μετέφεραν. Στα υπάρχοντά της βρέθηκε ταυτότητα από την αμερικανική πρεσβεία. 

Η πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα ήταν πολίτης των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι «ήταν θλιβερή» η είδηση του θανάτου της. Αξιωματούχοι της πρεσβείας «συνεργάστηκαν με τις αρχές για να προσδιορίσουν τις συνθήκες του θανάτου», σημείωσε σε δήλωση της η πρεσβεία.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο η γυναίκα να δέχθηκε επίθεση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρτιόμ Σεβτσένκο, δήλωσε στο Facebook ότι η αστυνομία ερευνά τον θάνατο ως δολοφονία, αλλά ταυτόχρονα δεν αποκλείει ατύχημα. Ο ίδιος είπε πως η άτυχη Αμερικανίδα φορούσε αθλητικά ρούχα και ακουστικά.