ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά η απόφαση Τραμπ για την απαγόρευση του TikTok

Εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί που θα τεθούν σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου

Ένας δικαστής στην Ουάσινγκτον εμπόδισε προσωρινά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση διάθεσης και λήψης της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok από την Apple και την Google, η οποία είχε οριστεί να τεθεί σε ισχύ στις 23:59 την Κυριακή.

Ο περιφερειακός δικαστής Καρλ Νίκολς εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση, ύστερα από αίτηση της ByteDance, ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφαρμογής, η οποία επιτρέπει στο TikTok να παραμείνει διαθέσιμο στα καταστήματα εφαρμογών των ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν πρόκειται παρά για μία προσωρινή νίκη του TikTok, καθώς η απόφαση αυτή δεν αποκλείει τους πρόσθετους περιορισμούς που έχει θέσει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου.

Οι περιορισμοί αυτοί θα έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία χρήσης της εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Ντόναλντ Τραμπ: Αναγκάζει την κινεζική ByteDance να πουλήσει το TikTok

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι το TikTok αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον υποπτεύεται ότι η εφαρμογή αποτελεί μέσο των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών, λόγω της σχέσης μεταξύ της μητρικής εταιρείας ByteDance με την κινεζική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το TikTok αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στα social media, έχοντας 700 εκατ. χρήστες παγκοσμίως και 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top