Τραμπ: Δεν υπόσχεται ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας αν χάσει τις εκλογές

Εξακολουθεί να «φορτίζει» την ατμόσφαιρα με δηλώσεις του

Ο Ντόναλντ Τραμπ δυναμιτίζει κι άλλο το κλίμα στις ΗΠΑ ενόψει των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβρη. 

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν υποσχέθηκε ειρηνική μεταβίβαση στην εξουσία σε περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου:

«Θα δούμε τι θα γίνει», απάντησε ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για το αν θα εγγυηθεί την ειρηνική μεταβίβαση στην εξουσία από δημοσιογράφο, ο οποίος υπαινισσόταν ότι ο μεγιστάνας θα ηττηθεί. Στη συνέχεια ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει «συνέχεια» της κρατικής εξουσίας στη χώρα σε μια προσπάθειά του να ανιστρέψει την ερώτηση που θεωρεί δεδομένη την ήττα του.

Μανεκέν κατηγορεί τον Τραμπ για παρενόχληση - «Με αγκάλιασε και με άγγιξε»

Ο Τραμπ σκοπεύει να στείλει τις εκλογές στο Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Τραμπ με κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει ότι θα αμφισβητήσει ενδεχομένως το αποτέλεσμα στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που νικηθεί στις επικείμενες εκλογές. Η προειδοποίηση αυτή είναι μείζονος σημασίας, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου ετοιμάζεται να γνωστοποιήσει το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, αναλαμβάνοντας άμεσα την έδρα που έμεινε κενή στο εννεαμελές Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. 

Το 2016 τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ, εκπροσωπώντας τους Ρεπουμπλικάνους, είχε θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για το κορυφαίο αξίωμα στις ΗΠΑ, δήλωνε ότι θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα, εάν ήταν ξεκάθαρο, ή εάν επικρατούσε.

Ο Τραμπ ενόψει των φετινών εκλογών αμφισβήτησε πολλάκις την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων εσκεμμένα, επικαλούμενος το ενδεχόμενο νοθείας, ειδικά στις επιστολικές ψήφους και χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία αυτή ως καταστροφική. Στον αντίποδα πολιτολόγοι στις ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι περιπτώσεις νοθείας είναι σχεδόν απίθανο να καταγραφούν σε εκλογικές διαδικασίες. Ο λόγος που οι Δημοκρατικοί τάσσονται υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο, αφορά την πανδημία του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Θετικός διαγνώστηκε συνεργάτης του Ντόναλντ Τράμπ

Σύμφωνα με τις δημοσκοπίσεις ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και υποψήφιος των Δημοκρατικών, διατηρεί προβάδισμα έναντι του Τραμπ, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε πολιτείες-κλειδιά, που κρίνουν το αποτέλεσμα εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων που εμφανίζει το αμερικάνικο πολιτικό σύστημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top