Τασμανία: Νεκρές 380 φάλαινες που εξόκειλαν σε ακτή

Οι διασώστες δίνουν σκληρή μάχη για τη διάσωση 30 ζωντανών φαλαινών

Τραγική τροπή πήρε η επιχείρηση διάσωσης ενός κοπαδιού φαλαινών - πιλότων που είχε παγιδευτεί σε ρηχά νερά απομακρυσμένης ακτής στην Τασμανία, καθώς 380 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές.

Συνολικά, ο αριθμός των φαλαινών που εξόκειλαν ανέρχεται στις 470. Αρχικά, την Τρίτη είχαν εντοπιστεί μόλις 270 φάλαινες, ενώ σήμερα προστέθηκαν άλλες 200, οι οποίες υπολογίζεται ότι αποτελούν μέρος του κοπαδιού.

Οι διασώστες σήμερα, Τετάρτη, ανακοίνωσαν ότι 380 φάλαινες - πιλότοι βρέθηκαν νεκρές. Μέχρι στιγμής, 50 φάλαινες έχουν σωθεί και επέστρεψαν πίσω στον ωκεανό, ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη για να ελευθερώσουν τις υπόλοιπες 30 φάλαινες που βρίσκονται στο σημείο και είναι ζωντανές.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, το επίκεντρο της διάσωσης μετατοπίζεται στην απομάκρυνση των νεκρών φαλαινών από το σημείο.

Τασμανία: Η θάλασσα γέμισε με φάλαινες

Οι διασώστες παραμένουν αισιόδοξοι όσον αφορά στη διάσωση των υπόλοιπων φαλαινών. Σύμφωνα με τον Nic Deka, συντονιστή της έρευνας, «Όσο είναι ακόμα ζωντανές και βρίσκονται στο νερό, υπάρχει ελπίδα - όμως, καθώς περνάει η ώρα, κουράζονται όλο και περισσότερο».

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 60 άτομα, μεταξύ αυτών επιστήμονες, αστυνομικοί, εθελοντές και ιχθοκαλλιεργητές της περιοχής.

Οι επιστήμονες δε γνωρίζουν τον λόγο που οι φάλαινες εξόκειλαν. Σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο Kris Carlyon, υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσε να συμβεί αυτό, με το πιθανότερο σενάριο να αφορά κάποιο πρόβλημα ή τραυματισμό που ίσως αντιμετώπισαν κάποιες φάλαινες και που οδήγησε το υπόλοιπο κοπάδι να τις ακολουθήσει

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top