Αγγλία: Πρόστιμο μαμούθ σε 19χρονο για διοργάνωση πάρτι

Σε ισχύ ο «κανόνας των 6» στη Βρετανία

Πρόστιμο ύψους 10.000 λιρών επιβλήθηκε σε 19χρονο στο Νότιγχαμ, ύστερα από διοργάνωση πάρτι με 50 καλεσμένους, παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Οι γείτονες ενημέρωσαν την αστυνομία για το πάρτυ γύρω στις 10.20 μ.μ.  Στο σημείο έφτασαν αρχικά αξιωματικοί του τοπικού συμβουλίου, οι οποίοι αντιμετώπισαν εχθρικότητα από την πλευρά του διοργανωτή, σύμφωνα με ισχυρισμούς της αστυνομίας.

Ο Στιβ Κούπερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, δήλωσε ότι «πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι είμαστε ακόμα στη μέση μιας παγκόσμιας πανδημίας και όλοι πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας». Επίσης, ανέφερε ότι οι κανονισμοί πρόκειται να γίνουν περισσότερο αυστηροί, με τις δημόσιες συγκεντρώσεις να μην υπερβαίνουν τα 6 άτομα.

Σημειώνεται ότι το επιτρεπτό όριο των κοινωνικών συγκεντρώσεων ήταν μέχρι 30 άτομα.

Οι Μπέκαμ είχαν κορωνοϊό και έκαναν πάρτι

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όποιον σκέφτεται να διοργανώσει σκόπιμα πάρτι απόψε ή αύριο βράδυ πριν την αλλαγή των κανονισμών, σας παρακαλώ να μην το κάνετε», δήλωσε ο Κούπερ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν όσους θέτουν σκόπιμα σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων τους.

Κορωνοϊός: Αυτοί θα είναι οι «πιο δύσκολοι» μήνες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ο φοιτητής απολογήθηκε γι' αυτή του την πράξη, κάνοντας λόγο για μια «ανόητη συγκέντρωση» που βγήκε εκτός ελέγχου, καθώς αυτός και οι συγκάτοικοι του είχαν καλέσει μόνο 25 άτομα, με τους υπόλοιπους καλεσμένους να εμφανίζονται απροειδοποίητα. «Δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση να διαταράξουμε το βράδυ σας. Ήταν μεγάλο σφάλμα εκ μέρους μας, λόγω της ενόχλησης που προκαλέσαμε, αλλά και για την τρέχουσα πανδημία που πλήττει την κοινωνία μας... Είμαστε πρόθυμοι να επανορθώσουμε», δήλωσε.

Ωστόσο, ένας γείτονας φάνηκε να δείχνει κατανόηση στα... ατίθασα νιάτα, χαρακτηρίζοντας το πρόστιμο «γελοίο», με την δικαιολογία ότι «όλοι μας υπήρξαμε φοιτητές κάποτε».