Ρωσία: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν

Κορωνοϊός: Πάνω από 20 εκατ. τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο

Μάλιστα αποκάλυψε πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Όπως είπε μετά τον εμβολιασμό, ανέβασε λίγο πυρετό, ο οποίος δε διήρκεσε πολύ.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, έλαβε το «πράσινο φως» από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τρίτη. Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αρχίσει σύντομα η μαζική παραγωγή του εμβολίου.

ΠΟΥ: «Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αναχαιτίσουμε την πανδημία»

Παρόλο που η είδηση αυτή «ακούγεται» ελπιδοφόρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, επιστήμονες τόσο από τη Ρωσία όσο και απ΄όλο τον κόσμο προειδοποιούν πως η βιασύνη για έγκριση εμβολίου πριν μπει στη Φάση 3, θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ στο άμεσο μέλλον.

Να σημειωθεί πως η Φάση 3 διαρκεί μήνες και απαιτεί τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων έως ότου μπορούν να εξαχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.