Σάλος με διαφήμιση στην Αυστραλία για ... την οθωμανική Κρήτη 

Σφοδρές οι αντιδράσεις των ομογενών - Τα «μάζεψαν» οι Αυστραλοί  

Μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της Αυστραλίας καλεί τους τουρίστες να επισκεφθούν την Κρήτη, την οποία όμως αποκαλούν Οθωμανική. Το διαφημιστικό προκάλεσε την οργή των ομογενών που απαίτησαν συγνώμη από τις αυστραλιανές Αρχές και το πρακτορείο. 

«Είναι απίστευτο και απαράδεκτο για ένα τουριστικό αυστραλιανό πρακτορείο να βγάλει μια τέτοια διαφήμιση» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης. «Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο σε αυτή τη χώρα, στην Αυστραλία που αμφισβητεί ότι η Κρήτη είναι ελληνική» συνέχισε.

Η πρόκληση έρχεται από την διαδικτυακή τουριστική πλατφόρμα «Rome2rio». Στην ιστοσελίδα της, οι επίδοξοι ταξιδιώτες έβλεπαν ότι το νησί δεν είναι ελληνικό αλλά οθωμανικό. 

«Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ, ήταν άκρως προσβλητικό» είπε ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας, Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Αντέδρασαν και υπουργοί - Τα «μάζεψαν» οι Αυστραλοί  

122 χρόνια πέρασαν από την απελευθέρωση της Κρήτης από την οθωμανική αυτοκρατορία. Κανείς όμως από τους 70 εργαζόμενους της αυστραλιανής τουριστικής πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο φαίνεται πως δεν το γνώριζε.

Το θέμα έφτασε σε πρέσβεις και υπουργούς και τελικά πήραν το μάθημά τους. «Μεσα σε τρεις ώρες είχε κατέβει η λέξη οθωμανική Κρήτη και πριν μια ώρα στο email μου έφτασε μια επιστολή, ζητώντας συγγνώμη από τους Κρητικούς, την πρεσβεία και το προξενείο» είπε ο κ. Τσουρδαλάκης. 

Το ηλεκτρονικό τουριστικό πρακτορείο έκανε λόγο για σφάλμα και αποκατέστησε το λάθος στις σελίδες του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star