Ζωολογικός κήπος Γερμανίας: «Κάποια ζώα μπορεί να γίνουν τροφή για άλλα»

Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στη λειτουργία των ζωολογικών κήπων

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο της Γερμανίας ταϊζουν τους γορίλες / Reuters

Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις της διευθύντριας ενός ζωολογικού κήπου στη βόρεια Γερμανία, η οποία προειδοποίησε πως «κάποια ζώα ίσως αναγκαστούν να γίνουν τροφή για άλλα, αν υπάρξει τέτοια ανάγκη». 

«Έχουμε καταγράψει τα ζώα που θα αναγκαστούμε να σκοτώσουμε πρώτα», δήλωσε στη Die Welt η Βερένα Κασπάρι, του ζωολογικού κήπου στην πόλη Νοϊμίνστερ της Γερμανίας.

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για την έσχατη λύση, καθώς τα ζώα δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού. «Οι φώκιες και οι πιγκουίνοι χρειάζονται μεγάλες ποσότητες φρέσκων ψαριών καθημερινά», σημείωσε. «Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα αναγκαστώ να κάνω ευθανασία σε ζώα, αντί να τα αφήσω να λιμοκτονούν», συνέχισε.

Μάλιστα εκτίμησε ότι η ζημιά για τον ζωολογικό κήπο λόγω καραντίνας, θα είναι περίπου 175.000 ευρώ. Από την άλλη, ο πρόεδρος της γερμανικής ένωσης ζωολογικών κήπων, Γιοργκ Γιούνχολντ, εκτίμησε ότι οι απώλειες εσόδων είναι κάθε εβδομάδα 500.000 ευρώ.

Εκτός από τις εκκλήσεις για δωρεές, οι ζωολογικοί κήποι στη Γερμανία διεκδίκησαν ομόφωνα κρατική βοήθεια ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με γερμανικά μέσα.