Γαλλία:Πρωτόκολλο θεραπείας με χλωροκίνη-Σε 6 μέρες δεν ήταν φορείς του ιού

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών σε 18 ασθενείς

Οι καλές ειδήσεις για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έρχονται από τη Γαλλία. Η γαλλική κυβέρνηση έκρινε ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών με χλωροκίνη σε 24 ασθενείς, 18 εκ των οποίων έγιναν καλά σε έξι μέρες και έπαψαν να είναι φορείς της ασθένειας, όπως πρώτο μετέδωσε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  Τώρα οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να γενικευτούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star από το Παρίσι, Μαρίας Δεναξά.

Μόνο στο Star- Γαλλία: Eλπίδες για τον κορωνοϊό από την υδροξυχλωροκίνη!

Στους ασθενείς με κορωνοϊό σε ολόκληρη τη Γαλλία θα εφαρμοστεί τώρα το πρωτόκολλο θεραπείας με χλωροκίνη που είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε κλινική δοκιμή που έγινε στη Μασσαλία.

Στους 264 οι νεκροί στη Γαλλία- 89 νέοι θάνατοι μέσα σε 24 ώρες!

Για την πολλά υποσχόμενη θεραπεία, με την οποία οι ασθενείς έγιναν καλά σε έξι μέρες και δεν ήταν πια φορείς του κορωνοϊού, μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στενός συνεργάτης του καθηγητή.

«Δρα γρήγορα. Ο πρώτος σκοπός τη θεραπείας είναι να μειώσει όσο το δυνατόν τον χρόνο που οι ασθενείς μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο σε άλλους. Σε ότι αφορά αυτόν τον στόχο η θεραπεία είναι αποτελεσματική» εξήγησε ο Γιάννης Ρουσέλ, Ερευνητής Βιολογίας Κλινικός Ερευνητής και στενός συνεργάτης του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ.

Μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής γνωστή γαλλική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε πως προσφέρει στη κυβέρνηση εκατομμύρια δόσεις χλωροκίνης για τη θεραπεία περίπου 300.000 ασθενών με κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα στη μάχη του εμβολίου ρίχνονται οι Κινέζοι. «Έχουμε κάνει προετοιμασίες για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, την ελεγχόμενη ποιότητα και τη μαζική παραγωγή μας. Έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες για να ξεκινήσει η επίσημη κλινική δοκιμή ανά πάσα στιγμή».

Νέες εικόνες έρχονται από τις κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ, με την ελπίδα «όλο αυτό να δουλέψει».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star