Σεισμός Τουρκία: «Ξαναχτύπησε» ο Τούρκος Ρομπέν των... Φτωχών

Βοηθάει όσους αδύναμους το έχουν ανάγκη, αυτή τη φορά τους σεισμόπληκτους

Ο «Ρομπέν των Δασών» της Τουρκίας εμφανίστηκε πάλι να βοηθήσει τους αδύναμους. Αυτή τη φορά ο επιχειρηματίας έσπευσε να βοηθήσει τους πληγέντες στην περιοχή Ελαγίζ, που χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο με 6,8 Ρίχτερ.

Τουρκία: 41 οι νεκροί από τον σεισμό - Τέλος οι έρευνες διάσωσης

Ο φονικός σεισμός, που άφησε πίσω του 41 νεκρούς, στέρησε τα σπίτια σε εκατοντάδες ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 1.600 άνθρωποι. Έτσι, λοιπόν, ο μυστήριος επιχειρηματίας έστειλε κούτες με τρόφιμα στους σεισμόπληκτους. Η έκπληξη, όμως, ήρθε με το περιεχόμενο των κουτιών που εστάλησαν, καθώς σε κάθε ένα από αυτά υπήρχαν και φάκελοι των 1.000 τουρκικών λιρών.

Θαύμα στα χαλάσματα: Διέσωσαν μητέρα και το δίχρονο κοριτσάκι της

Ποιος είναι ο Τούρκος «Ρομπέν των Φτωχών»

Πριν ένα χρόνο, σχεδόν, έγινε γνωστή η είδηση ότι ένας μυστήριος άνδρας στη γειτονική χώρα φρόντιζε να πληρώνει τα χρέη των φτωχών οικογενειών σε λαϊκές συνοικίες τις οποίες επισκεπτόταν.

Σεισμός Τουρκία: Στους 35 οι νεκροί – 700 οι μετασεισμοί μέχρι στιγμής

Ο άγνωστος ευεργέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, άφηνε φακέλους με χρήματα στις πόρτες φτωχών συμπολιτών του, πλήρωνε τα χρέη των οικονομικά αδύναμων, καθώς και τους λογαριασμούς κατοίκων που χρωστούσαν σε τοπικά καταστήματα.

Ο ίδιος άνθρωπος θεωρείται ότι τον Μάρτιο άφησε φακέλους που περιείχαν 1.000 τουρκικές λίρες (σχεδόν 158 ευρώ) κάτω από τις πόρτες φτωχών οικογενειών σε άλλες συνοικίες της πόλης Τούζλα.