Ο Λίβυος ναύαρχος του πολεμικού ναυτικού αναρτά στα ελληνικά για «προδότες»

Ο φιλέλληνας αξιωματικός τάσσεται στο πλευρό του Στρατάρχη Χαφτάρ

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του Star σχετικά με την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Μία αξιοσημείωτη ανάρτηση στα ελληνικά έκανε πριν λίγο ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

«Η πατρίδα είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία πεθαίνουμε, προδότες», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο σε ποιούς απευθύνεται.

Είναι γνωστή η σχέση του ναυάρχου αλ-Μαχντάουι με την Ελλάδα, αφού είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Είναι άπταιστος ομιλητής της ελληνικής γλώσσας και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Ο ναύαρχος τάσσεται στο πλευρό του Στρατάρχη Χαφτάρ και έχει κάνει γνωστή την διαφωνία του με τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Λιβύη. 

Η επίσκεψη του στην Κύπρο

Τις προηγούμενες μέρες, ο Φαράζ αλ-Μαχντάουι μαζί με τον Πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου επισκέφτηκε την Κύπρο.

Σε συνέντευξή του, μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως στη Λιβύη πολεμούν τους τζιχαντιστές που στέλνει η ίδια η Τουρκία, ενώ σχετικά με την πολυσυζητημένη ΑΟΖ είπε: «Μόλις πάρουμε την κυβέρνηση, ακυρώνουμε το μνημόνιο με Τουρκία».

Η Τουρκική Βουλή συμφώνησε στην αποστολή στρατού στη Λιβύη

Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε την απόφαση Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον Τούρκο πρόεδρο να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του περί στρατιωτικής στήριξης στην κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη παραβαίνει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ στη χώρα. Η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία της για ειρηνική επίλυση της κρίσης στην περιοχή.