Ετοίμαζαν επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές στην Αυστρία

Συνελήφθησαν τρεις Τζιχατζιστές

Δείτε στο βίντεο το ρεπορταζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star.

Να αιματοκυλήσουν της Βιέννη και άλλες πόλεις της Αυστρίας μέσα στα Χριστούγεννα ετοίμαζαν τρεις Τζιχαντιστές, που συνελήφθησαν από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων οι συλληφθέντες ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα σε χριστουγεννιάτικες αγορές. 

Επικεφαλής τους φέρεται να ήταν ένας 24χρονος Τσετσένος, που ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ο οποίος μαζί με δύο ακόμα συμπατριώτες του ετοίμαζε χτυπήματα εκτός από την Αυστρία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στο Λουξεμβούργο. 

Όπως μεταδίδουν τα αυστριακά μέσα, οι τρεις Τζιχαντιστές σχεδίαζαν την απόδραση του αρχηγού τους από τη φυλακή Χίρντενμπεργκ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιούσαν επίθεση με εκρηκτικά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της κεντρικής πλατείας Stephansplatz της Βιέννης κάποια μέρα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως επίσης σε χριστουγεννιάτικες αγοράς στο Σάλτσμπουργκ. 

Ανώνυμος πληροφοριοδότης κάλεσε τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας και αποκάλυψε τα σχέδια του 24χρονου και των συνεργών του, ηλικίας 25 και 31 ετών. 

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους παρακολουθούν και τελικά τους συνέλαβαν την περασμένη εβδομάδα. 

Ο 24χρονος μεταφέρθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.