Καναδάς: Αδέσποτη σκυλίτσα έσωσε από βέβαιο θάνατο πέντε νεογέννητα γατάκια

Με τη θερμότητα του σώματός της τα προστάτεψε από το κρύο

H «Serenity» με τα νεογέννητα γατάκια. Φωτογραφία: Pet and Wildlife Rescue/Facebook 

Συγκινεί η στοργική πράξη μίας αδέσποτης σκυλίτσας στον Καναδά, η οποία έκανε το σώμα της ασπίδα για πέντε εγκαταλελειμμένα νεογέννητα γατάκια, σώζοντάς τα από βέβαιο θάνατο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αξιαγάπητη σκυλίτσα εντοπίστηκε τυχαία από έναν περαστικό μία παγερή νύχτα της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή Τσάταμ κοντά στο Οντάριο.

Καλυμμένη από το χιόνι, με τη θερμοκρασία στους -3 ° Κελσίου, η σκυλίτσα, περίπου δύο ετών, πρόσφερε τη ζεστασιά του σώματός της στα πέντε νεογέννητα γατάκια που είχαν κουλουριαστεί πάνω της για να βρουν λίγη θαλπωρή.

Τα έξι μέλη της ταλαίπωρης παρέας μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο φροντίδας ζώων, όπου τους προσφέρθηκαν φροντίδες. Αφού ζεστάθηκαν, άρχισαν να ανακτούν δυνάμεις.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σωτήρια συνάντηση της σκυλίτσας με τα γατιά περίπου πέντε εβδομάδων που υιοθέτησε παραμένουν μυστηριώδεις. Πάντως η ίδια συνεχίζει να δείχνει πολλή στοργή στα γατάκια και μετά την άφιξή τους στο καταφύγιο.

Ένας σκύλος με πολλά... ταλέντα

Εκατοντάδες αιτήσεις υιοθεσίας για τα έξι ζωάκια

Η σκυλίτσα βαφτίστηκε «Σερένιτι» από τους εργαζόμενους του καταφυγίου ζώων.

Αυτή η απρόβλεπτη ιστορία φιλίας, που αψηφά κάθε στερεότυπο για την εχθρότητα ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους, έκανε τον γύρο των social media με αποτέλεσμα  πάνω από τριάντα άνθρωποι να προσφέρουν σπίτι στα έξι ζώα, ενόψει των γιορτών.

«Τα γατιά δε θα γλίτωναν από το κρύο του καναδικού χειμώνα χωρίς τη βοήθεια του σκυλιού», εξήγησε η Μίριαμ Άρμστρονγκ, εκπρόσωπος του κέντρου.

Κατά την Άρμστρονγκ, πολλοί θέλουν να υιοθετήσουν μαζί τα έξι ζώα, αν είναι εφικτό, όμως τα γατάκια θα χρειαστεί να μείνουν στο κέντρο μερικές εβδομάδες ακόμη, για να ολοκληρωθεί η αποπαρασίτωση στην οποία υποβάλλονται.