Με λιμουζίνα 800.000 δολαρίων ο Kινέζος Πρόεδρος στην Αθήνα

Το επιβλητικό αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, made in china, έχει μήκος 5,48 μέτρα

Ο «κόκκινος δράκος» της Ανατολής έχει επιλέξει στρατηγικά να χρησιμοποιήσει τη χώρα μας ως πόρτα προς τη Δύση. Κλάδοι, όπως οι μεταφορές και η γεωργία θα ευνοηθούν.

Κινέζος Πρόεδρος: Στηρίζω την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η Μαρέβα με παλτό από τη Σαγκάη και η «παιώνια νεράιδα»​​​ της Κίνας

Μετά το κτήνος του Ντόναλντ Τραμπ, τα βλέμματα στους αθηναϊκούς δρόμους έχει τραβήξει το θηρίο του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, αξίας 800.000 δολαρίων. 

Το επιβλητικό αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, made in china, έχει μήκος 5,48 μέτρα. Για πρώτη φορά ανάλογο όχημα  χρησιμοποίησε ο Μάο Τσε Τουνγκ κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Ρίτσαρντ Νίξον, στην Κίνα τη δεκαετία του 1970. 

Ανάρπαστα τα ελληνικά προϊόντα στην Κίνα

Μία παραδοσιακή υπερ-δύναμη, όπως η Κίνα, στρέφει το βλέμμα της προς την Ελλάδα για να «νοστιμίσουν» οι 1,4 δισεκατομμύρια Κινέζοι την καθημερινότητά τους. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, αν και μικρές οι ποσότητες προϊόντων που εξάγονται, όπως ο κρόκος Κοζάνης, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τα αρωματικά φυτά (δενδρολίβανο, μέντα, λεβάντα) και το λάδι -που μπορεί να είναι με φύλλα χρυσού-ικανοποιούν τις απαιτήσεις των Κινέζων. 

Ο ασιατικός «γίγαντας» είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. Έχει αναδειχθεί σε μεγάλο παίκτη στις εισροές ξένων επενδύσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Construction Intelligence Center, σε μια δεκαετία έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 600 πρότζεκτς  εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 203 αφορούν την  κατασκευή γεφυρών και σιδηροδρόμων.

 «Εκρηκτική» αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων που συνδέουν Ελλάδα και Κίνα

Η Κίνα θα  χρησιμοποιεί πλέον  την Ελλάδα ως κύρια πύλη εισόδου προς την Ευρώπη. Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα γεμίσει από Κινέζες αεροσυνοδούς καθώς υπερδιπλασιάζονται τα αεροπορικά δρομολόγια που συνδέουν τις 2 χώρες, από 14 σε 35 την εβδομάδα .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top