Γερμανία: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας «άπιστων»

Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι

αστυνομικος στη Γερμανια

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν στη δυτική πόλη Όφενμπαχ της Γερμανίας με την υποψία ότι σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Ο κυριότερος ύποπτος είναι ένας 24χρονος Γερμανός από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος σχεδίαζε την κατασκευή εκρηκτικών και είχε επιχειρήσει να αγοράσει όπλο από το διαδίκτυο. Οι δύο συνεργοί του, ηλικίας 21 και 22 ετών, είναι Τούρκοι υπήκοοι.

«Τελείως άγνωστος» ο νέος αρχηγός του ISIS - Ξέρουμε μόνο το όνομά του

Οι τρεις συλληφθέντες ήθελαν να δολοφονήσουν όσους περισσότερους «άπιστους» γινόταν στην επίθεσή τους. Σύμφωνα με την εισαγγελέα της Φρανκφούρτης Νάντια Νίσεν, οι τρεις ύποπτοι φέρεται ότι στο παρελθόν είχαν δηλώσει σε άλλους ότι είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο σπίτι του βασικού υπόπτου βρέθηκαν ουσίες και εξοπλισμός για την κατασκευή εκρηκτικών, ενώ κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία.

Ο κυριότερος ύποπτος αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Φρανκφούρτης, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης και θα διατάξει την προφυλάκισή του μέχρι να δικαστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top