Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον παιδεραστή που είχε κακοποιήσει 200 παιδιά

Ο Ρίτσαρντ Χακλ συστηνόταν ως Χριστιανός δάσκαλος αγγλικών

Νεκρός μέσα στο κελί του βρέθηκε ο διαβόητος παιδεραστής, Ρίτσαρντ Χακλ, ο οποίος είχε κακοποιήσει περίπου 200 παιδιά, ανάμεσά τους κι ένα βρέφος έξι μηνών. 

Ο Χακλ είχε καταδικαστεί σε 22 φορές ισόβια το 2016 και εξέτιε την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Γιορκσάιρ. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας που επιβεβαίωσε τον θάνατό του, ο Χακλ μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στο κελί του, χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς είναι σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. 

Ο Ρίτσαρντ Χακλ συνελήφθη το 2014 στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, ενώ επέστρεφε από τη Μαλαισία, όπου εργαζόταν ως freelancer φωτογράφος. 

Μετά από ενδελεχή έρευνα, στο φως ήρθαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των αρρωστημένων πράξεών του. Ο Χακλ κατέγραφε τα εγκλήματά του σε blog που διατηρούσε στο dark web, αποτυπώνοντας εκεί ό,τι είχε να κάνει με τη σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 200 παιδιών ηλικίας από έξι μηνών έως 11 ετών σε φτωχές κοινότητες τη Μαλαισίας και της Καμπότζης. 

Συστηνόταν στις τοπικές κοινωνίες ως Χριστιανός δάσκαλος αγγλικών για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων και των μικρών παιδιών και στη συνέχεια εκτόνωνε πάνω τους τις αρρωστημένες ορέξεις του, βιντεοσκοπώντας τα πάντα.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του, όταν η αστυνομία της Αυστραλίας εντόπισε μία σελίδα παιδεραστών, η οποία πριν κλείσει αριθμούσε περίπου 9.000 μέλη, ανάμεσά τους και ο Χακλ. 

Στον υπολογιστή του βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες μικρών παιδιών, ενώ τουλάχιστον 1.000 από αυτές τον έδειχναν να βιάζει και να κακοποιεί παιδιά. 

Η οικογένεια του Χακλ μετά τις αποκαλύψεις, πούλησε την περιουσία της, άλλαξε τόπο διαμονής και σταμάτησε να μιλά για εκείνον.