Σαρώνει ο τυφώνας Hagibis την Ιαπωνία-Ο ουρανός έγινε μωβ!

Ολες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Τόκιο ματαιώθηκαν

Στην Ιαπωνία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους, καθώς πλήττει τη χώρα ο τυφώνας Hagibis, ο χειρότερος των τελευταίων εξήντα ετών.

Τουλάχιστον ένας νεκρός έχει χάσει τη ζωή του, μέχρι στιγμής.

Παρότι έχει εξασθενήσει και κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία 3 των Ατλαντικών τυφώνων, ο άνεμος φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις τα 195 km/h.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο Hagibis θα χτυπήσει την Νότια Ιαπωνία και το Τόκυο με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 130 km/h, ενώ αναμένονται και πολύ μεγάλα ύψη βροχής που δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 200 χιλιοστά, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες.

Ο τυφώνας αναμένεται να κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά με ταχύτητα που πλησιάζει τα 30 χλμ/ώρα.

Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Τόκιο ματαιώθηκαν, ενώ οι αρχές παροτρύνουν το κοινό να εγκαταλείψει περιοχές υψηλού κινδύνου. Τέλος, η Formula 1 ακύρωσε όλες τις δραστηριότητες του Ιαπωνικού Grand Prix που ήταν προγραμματισμένες για το σήμερα, Σάββατο (12/10).

Οι εικόνες που αναρτούν χρήστες στα social media κόβουν την ανάσα! Φορτηγά αναποδογυρίζουν, δέντρα ξεριζώνονται και σκεπές που «ξεκολλούν» και… πετάνε στον αέρα!

Λίγο πριν «χτυπήσει» ο τυφώνας, ένα μοναδικό φαινόμενο σημειώθηκε. Ο ουρανός έγινε μωβ και οι χρήστες στο twitter ανέβασαν εικόνες.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR