Γαλλία: Υπάλληλος της αντιτρομοκρατικής ο τζιχαντιστής

Ο εχθρός ήταν εκ των έσω στη γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Ο υπηρεσιακός υπάλληλος που την Πέμπτη μαχαίρωσε και σκότωσε 4 συναδέλφους του στο αρχηγείο της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι, ήταν τζιχαντιστής με πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία. 

Ο 45χρονος τζιχαντιστής, υπάλληλος στην υπηρεσία πληροφοριών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, είχε πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα. Σε διευθύνσεις υψηλόβαθμων αστυνομικών, στη λίστα με τους ύποπτους για τρομοκρατία, ενώ είχε εγκαταστήσει και ηλεκτρονικό πρόγραμμα παρακολούθησης στην υπηρεσία του 

Δείτε όλο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel εδώ

Ο Μικαέλ Αρπόν, ήταν σε επαφή με πολλά άτομα που συνδέονται με τον σαλαφισμό Oι αρχές αναζητούν αν έδρασε από μόνος του ή αντιθέτως ήταν μέλος δικτύου που παρήγγειλε την επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας  

Ο δράστης πριν από την αιματηρή επίθεση επικοινώνησε με 33 γραπτά μηνύματα με τη γυναίκα του. Μια 38χρονη με καταγωγή από το Μαρόκο.

Η γαλλική κοινή γνώμη βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ όχι μόνο με την τρομοκρατική επίθεση αλλά και με τα σφάλματα στο αρχηγείο της γαλλικής αστυνομίας. Βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν τώρα την παραίτηση του υπουργού εσωτερικών της Γαλλίας.