To τελευταίο αντίο στον Ζακ Σιράκ

Περισσότεροι από 8.000 Γάλλοι τον αποχαιρέτησαν

Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα στη Γαλλία καθώς κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ζακ Σιράκ ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη. 

Στον προαύλιο χώρο του μεγάρου των απομάχων υπό τους ήχους της Μασσαλιώτιδας  η στρατιωτική ηγεσία και ο πρόεδρος Μακρόν σε μια λιτή τελετή απέτιναν ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

 O Bill Clinton, πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Στη συνέχεια τελέστηκε εξόδιος ακουλουθία στην εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου παρουσία  της οικογένειας Σιράκ και 80 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο Emmanuel Macron με τον Βill Clinton και τη Brigitte Macron

Τις προηγούμενες μέρες η σορός του Ζακ Σιράκ είχε τεθεί σε λαικό προσκύνημα  στο μέγαρο των απομάχων. Περισσότεροι από 8000 Γάλλοι περίμεναν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να πουν αντίο στον σπουδαίο ηγέτη τους. 

«Για εμάς είναι μεγάλη συγκίνηση και θα ήθελα να σας το πω. Είναι πραγματικά ευγενικό που ήρθατε να τον αποχαιρετήσετε» ανέφερε η κόρη του, Κλοντ.

Ο  Vladimir Putin με τον Emmanuel Macron

Ωστόσο σοκ προκάλεσαν ορισμένοι που με τα κινητά τους έβγαζαν selfie μπροστά από τη σορό. Η θλίψη και η συγκίνηση για τον θάνατο του Ζακ Σιράκ αποτυπώνεται και στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

«Ο δικός τους Σιράκ» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Λιμπερασιόν και  «Οι γάλλοι ενωμένοι γύρω από τον Ζακ Σιράκ» για τη Figaro. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ