Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Θέλουν να μας κάνουν να σιωπήσουμε»

Οι δρόμοι του Καναδά γέμισαν από 500.000 διαδηλωτές

Η 16χρονη Γκρέτα που έχει γίνει σύμβολο των κινητοποιήσεων κατά της κλιματικής αλλαγής σε όλο τον κόσμο μίλησε στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από 500.000 διαδηλωτές μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό.

«Aυτή την εβδομάδα οι ηγέτες όλου του κόσμου συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη...Μας απογοήτευσαν άλλη μια φορά με τα κενά λόγιά τους και τα αόριστα σχέδιά τους... Έτσι σήμερα είμαστε εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, απεργώντας και διαδηλώνοντας πάλι και θα συνεχίσουμε μέχρι να μας ακούσουν» είπε η Σουηδή ακτιβίστρια.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στέλνει για μια ακόμη φορά το μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής και επικρίνει όσους προσπαθούν, όπως λέει, να την κάνουν να σωπάσει.

«Πρέπει να μας κολακεύει το γεγονός ότι έχουμε τόσο μεγάλο αντίκτυπο που θέλουν να μας κάνουν να σιωπήσουμε» είπε.
Ένας ακτιβιστής επιχείρησε να επιτεθεί στον Τζάστιν Τριντο, αλλά αμέσως οι άνδρες της ασφαλείας του τον ακινητοποίησαν. Η Γκρέτα δεν του χαρίζεται.

Δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν και στη Μαδρίτη. Στην Αθήνα μαθητές συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης και ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν του υπόλοιπου πλανήτη. Στο Μπουένος Άιρες χιλιάδες νέοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα  της Σουηδέζας ακτιβίστριας.