14χρονος σκότωσε τον πατέρα, τη μητριά και τα αδέλφια του

Ομολόγησε το έγκλημά του στους αστυνομικούς

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στην Αλαμπάμα. Όπως μεταδίδει το Reuters το βράδυ της Δευτέρας, ένας 14χρονος πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι τους πέντε μέλη της οικογένειάς του, τον πατέρα, τη μητριά και τα αδέλφια του. 

Αμέσως μετά ο νεαρός πένταξε το όπλο και κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον σερίφη, ο δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς πού είχε πετάξει το 9αρι πιστόλι που χρησιμοποίησε.

Το περιστατικό, ένα ακόμα στη μακρά λίστα παρόμοιων περιστατικών βίας στις ΗΠΑ, σημειώθηκε στην πόλη Έλκμοντ.  

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα τρία μέλη της οικογένειας πέθαναν επί τόπου, ενώ τα άλλα δύο κατέληξαν αργότερα στο νοσοκομείο. Δεν είναι σαφές από πού προμηθεύτηκε ο 14χρονος το όπλο. 

Οι μαζικές δολοφονίες παίρνουν μορφή «επιδημίας» στις ΗΠΑ. Το περασμένο σαββατοκύριακο, ένας 36χρονος στο Τέξας άνοιξε πυρ και σκότωσε επτά ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε ακόμη 22.

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν θανατική ποινή για τους δράστες μαζικών δολοφονιών

Επρόκειτο για τη δεύτερη μαζική δολοφονία στο Τέξας σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Στις 3 Αυγούστου ένοπλος από την περιοχή του Ντάλας σκότωσε 22 ανθρώπους σε κατάστημα της Walmart που βρίσκεται 410 χιλιόμετρα δυτικά του Μίντλαντ, στο Ελ Πάσο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον δράστη της επίθεσης στην Οντέσα και στο Μίντλαντ «ένα πολύ άρρωστο άτομο», αλλά σημείωσε ότι οι έλεγχοι του ιστορικού των αγοραστών όπλων δε θα είχαν αποτρέψει τα πρόσφατα περιστατικά βίας με όπλα στη χώρα.