H Μίνι Μάους «έχασε» τη φωνή της – Πέθανε η Ράσι Τέιλορ

Για πάνω από 30 χρόνια της έδινε «ψυχή»

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή η Ράσι Τέιλορ, η γυναίκα που είχε δανείσει τη φωνή της στην Μίνι Μάους για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η αμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε την Παρασκευή στο Γκλέντειλ, στην Καλιφόρνια. Τα αίτια του θανάτου της δεν αποκαλύφθηκαν.

«Η Μίνι Μάους έχασε τη φωνή της με τον θάνατο της Ράσι Τέιλορ», σημειώνει ο Μπομπ Άιγκερ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Walt Disney σε ανακοίνωσή του.

«Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Μίνι και η Ράσι εργάζονταν από κοινού για να ψυχαγωγήσουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο --μια σύμπραξη που ανέδειξε την Μίνι σε παγκόσμιο είδωλο και την Ράσι σε έναν θρύλο της Disney αγαπητό σε θαυμαστές σε όλον τον κόσμο», προσθέτει.

Ποια ήταν η Ράσι Τέιλορ

Είχε επιλεγεί μεταξύ 200 υποψηφίων σε οντισιόν που είχε γίνει το 1986.

Η ίδια είχε διηγηθεί ότι είχε γνωρίσει τον Ουόλτ Ντίσνεϊ όταν ήταν παιδί σε μια επίσκεψή της στην Disneyland. «

«Στη συζήτηση που είχαμε κάποια στιγμή με ρώτησε τι θα ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω και του είπα: 'Θέλω να δουλέψω για σένα!'. Τότε αυτός μου είπε: 'Σύμφωνοι'. Τώρα πια αυτό κάνω», είχε πει.

Η ηθοποιός που χάριζε τη φωνή της στην Μίνι γνώρισε εξάλλου εκεί τη δεκαετία του 1980 τον έρωτα της ζωής της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Γουέιν Ολγουάιν, ο οποίος από το 1977 ήταν η φωνή του Μίκι.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1991, αλλά το κράτησαν μυστικό. «Δεν θέλαμ να είναι ο γάμος του Μίκι με τη Μίνι. Ήταν αυτός του Γουέιν με τη Ράσι. Περάσαμε πολύ καλά. Γελάσαμε πολύ. Τραγουδούσαμε όλη την ώρα. Πάντα υπήρχε μουσική στο σπίτι», διηγείτο η Τέιλορ στους Los Angeles Times το 2014. Ράσι και Γουέιν έμειναν μαζί ως τον θάνατο του Γουέιν το 2009.

Εκτός της Μίνι και άλλων χαρακτήρων της Disney, η Ράσι Τέιλορ είχε δανείσει επίσης τη φωνή της στην Πεμπλς στους Φλίντστοουνς, όπως και σε άλλους ήρωες κινουμένων σχεδίων.