Στο νοσοκομείο τουρίστρια μετά από βουτιά σε τοξική λίμνη για μια selfie

Χιλιάδες instagrammers θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για ένα… κλικ

Η λίμνη Monte Neme της Γαλικίας στην Ισπανία έχει γίνει το απόλυτο hot spot για τους instagrammers, οι οποίοι συρρέουν εκεί για να φωτογραφηθούν με φόντο τα τιρκουάζ νερά της. Αυτό που δε γνωρίζουν όμως είναι πως η ειδυλλιακή αυτή λίμνη δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια παγίδα θανάτου. 

Πρόσφατα μια τουρίστρια, η οποία θέλησε να βγάλει μια εντυπωσιακή selfie με φόντο τη… γαλάζια λίμνη, βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από βουτιά στα νερά της, καθώς στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν τοξικό σκουπιδότοπο. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Publico» η λίμνη αποτελεί απομεινάρι από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενός ορυχείου ορυκτών βολφραμίου και το κυανό του χρώμα είναι αποτέλεσμα χημική μόλυνσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι Ισπανοί την αποκαλούν «Τσερνόμπιλ της Γαλικίας».

Η εφημερίδα μάλιστα έκανε γνωστό το περιστατικό με την instagrammer, η οποία μετά τη βουτιά άρχισε να κάνει εμετούς και έβγαλε εξανθήματα στο δέρμα της που έφυγαν τελικά μετά από δύο εβδομάδες. 

 

 

Στη φωτογραφία της δε που ανέβασε στο Instagram, ένας χρήστης, ο οποίος προφανώς γνώριζε την κατάσταση, της έγραψε: «Συγχαρητήρια που κολύμπησες σε ένα άκρως τοξικό σκουπιδότοπο ενός ορυχείου βολφραμίου. Χωρίς αμφιβολία, ο Δαρβίνος θα ήταν περήφανος για σένα».

 

 

Η συγκεκριμένη όμως δεν είναι η μοναδική που βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από βουτιά στα τοξικά νερά της λίμνης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, περισσότεροι από ένας επισκέπτες της λίμνης πρέπει να νοσηλεύτηκαν με δερματολογικές παθήσεις και προβλήματα στο πεπτικό. 

Μάλιστα, αρκετοί παραμένουν αμετανόητοι ακόμα και μετά από την αποκάλυψη της αλήθειας για τη λίμνη. Ενδεικτική η δήλωση μιας Instagrammer στην Publico η οποία είπε: «Αυτή η φωτογραφία άξιζε… παρά τα εξανθήματα».