Κύπρος: Τουρκικό υποβρύχιο στα κατεχόμενα

Φτάνουν στην Τουρκία οι S-400

Λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου και Ερντογάν, τουρκικό υποβρύχιο αγκυροβόλησε στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας στην Κύπρο.

Το τουρκικό υποβρύχιο «Gür S-357» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες αγκυροβολημένο στην κατεχόμενη Κερύνεια προκαλώντας Αθήνα και Λευκωσία. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το παρουσιάζουν ως προστάτη των γεωτρυπάνων Γιαβούζ και Πορθητή αλλά και του ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός.

Ο κόσμος που το επισκέπτεται δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του. Το υποβρύχιο θα παραμείνει στα κατεχόμενα ως τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα η Λευκωσία απαντά στις χθεσινές προκλήσεις των Ερντογάν και Τσαβούσογλου. «Η τοποθέτηση της Ε.Ε. είναι καθαρή και η κοινή θέση όλων είναι ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναγνωρίζονται από όλη τη διεθνή κοινότητα» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου.

Φτάνουν στην Τουρκία οι S-400

Παρά τις αμερικανικές απειλές οι S-400 φτάνουν στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες, δοκιμάζοντας την υπομονή της Ουάσιγκτον.   

Όπως δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν, οι S-400 θα έρθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να δίνει ακριβή ημερομηνία και τοποθεσία. 

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Χαμπέρ τουρκ, η πρώτη παράδοση των ρωσικών πυραύλων θα γίνει με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη. Μια ρωσική ομάδα ειδικών που θα επιβλέψει την εγκατάσταση του αντιαεροπορικού συστήματος θα βρίσκεται στην Αγκυρα τη Δευτέρα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star