Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις η Ελλάδα

Καταδικάζει την αθώωση των 9 Κούρδων που είχαν συλληφθεί το 2017

τουρκικό ΥΠΕΞ

Την αθώωση των 9 Κούρδων που η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει ως μέλη της της DHKP-C και με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Ερντογάν στην Αθήνα καταδικάζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Αθώοι οι 9 Κούρδοι που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για τρομοκρατία

 «Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKKκαι FETΟ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ. 

Σημειώνει ότι η απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-Cπου συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Ερντογάν και για τα οποία έχουν ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία. 

Αναφέρει τέλος ότι η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. και για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top