Τραγωδία σημειώθηκε στο Ντένβερ της Πολιτείας Κολοράντο, όπου ένοπλοι μαθητές εισέβαλαν σε Λύκειο και άνοιξαν πυρ.
Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας μαθητής, ενώ επτά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Τόνι Σπέρλοκ, τον σερίφη της Κομητείας Ντάγκλας της Πολιτείας Κολοράντο, αρκετοί ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.
«Δύο πρόσωπα μπήκαν στο λύκειο STEM (σ.σ. Science, Technology, Engineering and Math School), έφθασαν βαθιά μέσα στο σχολείο, και επιτέθηκαν σε μαθητές σε δύο τοποθεσίες», είπε ο σερίφης.
Μαθητές και γονείς προσεύχονται μετρά την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Ντένβερ / Πηγή φωτογραφίας: AP
Οι ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δε δημοσιοποιήθηκαν, είναι μαθητές του λυκείου, ο ένας 18 ετών και ο δεύτερος ανήλικος.
Στο συγκεκριμένο δωδεκατάξιο σχολικό ίδρυμα φοιτούν 1.800 μαθητές, ενώ στον χώρο φιλοξενούνται, επίσης, νηπιαγωγεία.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν. Εκπρόσωπός του προέδρου των ΗΠΑ δημοσιοποίησε μήνυμα συλλυπητηρίων.