Συναγερμός σε σχολεία των ΗΠΑ: 18χρονη είναι οπλισμένη και πολύ επικίνδυνη

Την αναζητά το FBI

Σε συναγερμό βρίσκονται 20 σχολεία του Κολοράντο, μετά από απειλές που διατύπωσε μία 18χρονη, η οποία είναι οπλισμένη και θεωρείται «εξαιρετικά επικίνδυνη» από τις Αρχές.

Τόσο το FBI όσο και οι τοπικές αρχές αναζητούν τη συγκεκριμένη κοπέλα. Την τελευταία φορά που την είδαν ήταν το βράδυ της Δευτέρας στην πολιτεία του Κολοράντο στις δυτικές ΗΠΑ.

 

 

Η 18χρονη συνιστά μια «πιθανώς αξιόπιστη απειλή, είναι οπλισμένη και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη», γράφει στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζέφερσον, κοντά στην πόλη του Ντένβερ.

Οι μαθητές περίπου 20 σχολείων στον τομέα αυτόν περιορίστηκαν χθες στον χώρο του εκπαιδευτικού τους ιδρύματος, ανακοίνωσαν οι σχολικές αρχές.

 

 

Ανάμεσα στα 20 σχολεία είναι και το λύκειο Κόλουμπαϊν, όπου στις 20 Απριλίου του 1999, είκοσι χρόνια πριν, δύο μαθητές του σχολείου αυτού στο Κολοράντο, σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στην βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Η πολύνεκρη αυτή επίθεση σημάδεψε βαθειά την αμερικανική κοινωνία, ενώ εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, την οποία επικαλέστηκε το CNN, δεν απέκλεισε την υπόθεση να υπάρχει κάποια σχέση με την τότε πολύνεκρη επίθεση.

«Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση με το Κόλουμπαϊν, αλλά δεν ήταν μια απειλή που απευθυνόταν ευθέως στο Κόλουμπαϊν», σημείωσε η Τζένι Φάλτον.