Η γυναίκα που δε νιώθει πόνο - Έχει το γονίδιο της ευτυχίας

Η σπάνια γενετική μετάλλαξη που της προκαλεί έλλειψη άγχους και φόβου

jo cameron

Η Jo Cameron δεν είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι. Εξαιτίας μίας σπάνιας γενετικής μετάλλαξης, δεν μπορεί να νιώσει πόνο. Για να καταλάβει ότι καίγεται το δέρμα της θα πρέπει να μυρίσει την καμμένη της σάρκα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος.

Στον κόσμο υπάρχουν μόνο η 71χρονη και άλλο ένα άτομο που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα. Δε νιώθουν πόνο, άγχος ή φόβο.

Κατάλαβε ότι ήταν «διαφορετική» στα 65 της

Mία σοβαρή εγχείρηση στο χέρι στην οποία έπρεπε να υποβληθεί στα 65 της χρόνια αποκάλυψε στους γιατρούς την σπάνια γενετική μετάλλαξη την οποία έχει.

Ο αναισθησιολόγος συνειδητοποίησε ότι κάτι «τρέχει», καθώς η ασθενής δεν ένιωθε το παραμικρό. Παρόλο που την είχαν προειδοποιήσει ότι μετά την επέμβαση θα πονούσε, εκείνη τους είπε ότι δε χρειαζόταν να της χορηγήσουν παυσίπονα. 

Έτσι οι γιατροί την παρέπεμψαν σε γενετιστές που ειδικεύονται στον πόνο στο UCL (University College London) αλλά και στο Oxford University, οι οποίοι και εντόπισαν την σπάνια γενετική μετάλλαξη.

«Νόμιζα ότι ήμουν απίστευτα υγιής»

Έκπληκτη από τα νέα που έμαθε, η 71χρονη δήλωσε στο BBC: «Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, συνειδητοποίησα πως δεν είχα καταλάβει το παραμικρό. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κάτι ήταν διαφορετικό πάνω μου».

Δεν ένιωσε τον παραμικρό πόνο ούτε όταν γέννησε, περιγράφοντας την όλη διαδικασία ως «πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική».

Παρά την «αποκάλυψη» για την ιδιαίτερότητά της, τονίζει πως «ο πόνος είναι σημαντικός. Υπάρχει για κάποιον λόγο. Για να σε προειδοποιεί πως κάτι συμβαίνει».

Εκτός από την έλλειψη πόνου, η Jo Cameron μπορεί να θεραπευτεί πιο γρήγορα συγκριτικά με άλλους ανθρώπους.

Ο ιδιαίτερος αυτός συνδυασμός γονιδίων, της επιτρέπει επιπλέον να είναι λιγότερο αγχώδης.

«Ονομάζεται το γονίδιο της ευτυχίας. Σε όλη μου τη ζωή ενοχλούσα πολλούς ανθρώπους, επειδή ένιωθα χαρούμενη και ήμουν ξεχασιάρα. Τώρα έχω επίσημη δικαιολογία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top