Αεροσκάφος της British Airways αντί για Ντίσελντορφ βρέθηκε Εδιμβούργο

«Συγγνώμη» ζήτησε από τους επιβάτες η εταιρία

Συγγνώμη από δεκάδες επιβάτες αναγκάστηκε να ζητήσει η «British Airways» όταν αεροσκάφος της που πραγματοποιούσε πτήση από Λονδίνο για Ντίσελντορφ βρέθηκε ξαφνικά στο Εδιμβούργο, 965 χιλιόμετρα μακριά από τον αρχικό του προορισμό.

Όπως έγινε γνωστό, το πλήρωμα χρησιμοποίησε λάθος σχέδιο πτήσης. Έτσι αντί να ακολουθήσει πορεία προς τον Ρήνο, πέταξε προς την αντίθετη κατεύθυνση, ως την πρωτεύουσα της Σκωτίας.

Αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες, οι οποίοι περίμεναν στο ταρμάκ του αεροδρομίου του Εδιμβούργου δυόμισι ώρες, δίχως να μπορούν να πάνε ούτε τουαλέτα.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με την British Airways, το αεροσκάφος, ένα BAe-146, χωρητικότητας 96 θέσεων, χειριζόταν πλήρωμα της γερμανικής εταιρείας τσάρτερ WDL Aviation για λογαριασμό της.

Το αεροσκάφος και το πλήρωμά του εκτελούσαν υπεργολαβία, που ανέλαβαν με μια διαδικασία γνωστή στην αεροπορική βιομηχανία με τον όρο wet lease («μίσθωση με πλήρωμα»).

«Συνεργαζόμαστε με τη WDL Aviation, η οποία εκτέλεσε αυτή την πτήση για λογαριασμό της British Airways, προκειμένου να εξακριβωθεί γιατί υπεβλήθη λάθος σχέδιο πτήσης», τόνισε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η «British Airways».

«Ζητήσαμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για αυτό το πρόβλημα στο ταξίδι τους και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους και προσωπικά», συμπλήρωσε.

Η WDL Aviation από την πλευρά της, πρόσθεσε πως «συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές για να εξακριβωθεί πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό το προφανώς ατυχές μπέρδεμα των σχεδίων πτήσης».

Σύμφωνα με το BBC, το τελευταίο δρομολόγιο που είχε κάνει το αεροπλάνο το βράδυ της Κυριακής ήταν όντως αυτό για το Εδιμβούργο και κάποιος στη WDL Aviation ή ο πιλότος χρησιμοποίησε το τελευταίο σχέδιο πτήσης, αντί για το ορθό. 

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι επιβάτες της ουδέποτε διέτρεξαν κίνδυνο.