Πολύνεκρο δυστύχημα στη Β.Μακεδονία: 14 νεκροί από ανατροπή λεωφορείου

Διήμερο πένθος κήρυξε η κυβέρνηση στη χώρα

Στο πένθος βυθίστηκε η Βόρεια Μακεδονία, καθώς 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ανατροπή του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν. 

Ένας από τους τραυματίες μάλιστα υπέκυψε στα τραύματά του τα ξημερώματα της Πέμπτης και έγινε το 14ο θύμα αυτής της τραγωδίας, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Το λεωφορείο ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους - φωτογραφία: AP Images/Boris Grdanoski

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Σκοπίων, αρκετοί από τους οποίους δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. 

Στο λεωφορείο επέβαιναν 50 άνθρωποι, ενώ αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση - φωτογραφία: APImages/Boris Grdanoski

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε δέκα χλμ. έξω από τα Σκόπια το απόγευμα της Τετάρτης. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 50 άνθρωποι ανατράπηκε και στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας με προορισμό της πόλη Γκόστιβαρ, ενώ η Τροχαία διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος. 

Η κυβέρνηση κήρυξε διήμερο πένθος στα Σκόπια - φωτογραφία: APImages/Boris Grdanoski

Το λεωφορείο μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. 

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα.

«Δύσκολη νύχτα, γεμάτη τεράστιο πόνο και θλίψη. Δεν έχω λόγια που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα απόψε σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα», τόνισε.