"Το παιδί μου είναι εκεί": Παγιδευμένο για 4η μέρα σε πηγάδι 2χρονο αγοράκι

Σκάβουν δύο σήραγγες για να το βρουν

Πηγάδι

Αγωνιώδεις προσπάθειες κάνουν οι ισπανικές αρχές για να εντοπίσουν το 2 ετών αγόρι που έπεσε σε πηγάδι και αγνοείται εδώ και τέσσερις ημέρες.  Ο μικρός Julen Rosello  έπεσε μέσα σε ένα τρύπα βάθους 100 μέτρων.

Η τρύπα έγινε παράνομα από τον ιδιοκτήτη σε μια προσπάθεια να βρει νερό στο υπέδαφος, όπως κάνουν άλλωστε πολλοί στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία υποφέρει από την ξηρασία.    

«Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη τρύπες όπως αυτή, καλυμμένες με πέτρες και κανείς δεν έχει σκεφτεί πως θα μπορούσε να γλιστρήσει κάποιος και να πέσει», σχολίασε αξιωματικός της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. 

Οι διασώστες είπαν πως βρήκαν μαλλιά του παιδιού μέσα στην τρύπα. «Πλέον έχουμε επιστημονικές αποδείξεις πως το αγόρι βρίσκεται εκεί», σχολίασε η María Gámez, εκπρόσωπος του κυβερνητικού παραρτήματος στη Μάλαγα. 

Εκτός από τρίχες, στην τρύπα έχει βρεθεί επίσης το ποτήρι και  γλυκά που κρατούσε ο Julen όταν εξαφανίστηκε, σύμφωνα με τις αρχές.   Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη τραγωδία που βιώνει η οικογένεια Rosello, καθώς την άνοιξη του 2017 πέθανε ξαφνικά ο 3 ετών γιος τους από καρδιακή ανακοπή, ενώ έκαναν όλοι μαζί περίπατο στην παραλία. 

Ο πατέρας του παιδιού, José Roselló, είπε πως έτρεξε στην τρύπα αμέσως μόλις άκουσε τον γιο του να φωνάζει. «Έσπρωξα μακριά τις πέτρες και άκουσα τον γιο μου να κλαίει. Το παιδί μου είναι εκεί κάτω - μην αφήνετε κανέναν να αμφιβάλλει γι' αυτό. Μακάρι να ήταν αδύνατο για εκείνον να πέσει εκεί μέσα, αλλά τον άκουσα. Μακάρι να είχα θαφτεί εγώ εκεί μέσα για να είναι αυτός εδώ πάνω με την μητέρα του», είπε σε δημοσιογράφους.  

Αγοράκι έπεσε σε πηγάδι 100 μέτρων

Σκάβουν δύο σήραγγες για να εντοπιστεί πιο γρήγορα 

Για τον εντοπισμό του παιδιού έχουν επιστρατευτεί μηχανικοί και μεταλλωρύχοι ενώ επιχειρήσεις προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες, όπως βαριά μηχανήματα και κάθε είδους εξοπλισμό. Περισσότερα από 100 άτομα συμμετέχουν στην προσπάθεια να βρεθεί ζωντανός ο Julen. 

Ωστόσο η φύση του εδάφους και τα χαρακτηριστικά της τρύπας δυσχεραίνουν πάρα πολύ το έργο των διασωστών, ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο, που δίνουν βροχές, αναμένεται να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση εντοπισμού.   

Οι διασώστες έχουν ανοίξει δυο ξεχωριστές σήραγγες, μια στο πλάι από την πλευρά του βουνού και μια ακόμη κάθετη, που ακολουθεί παράλληλα την διαδρομή της γεώτρησης, προκειμένου να φτάσουν στο σημείο, όπου εικάζουν πως βρίσκεται το παιδί το δυνατόν συντομότερο.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top