Αυστραλία: Ένα εκατ. δολάρια για τη δολοφονία του βασιλιά της ταραμοσαλάτας

Πριν από 19 χρόνια δολοφονήθηκε ο Έλληνας επιχειρηματίας

Ένα εκατομμύριο δολάρια προσφέρει η οικογένεια του «βασιλιά της ταραμοσαλάτας» στην Αυστραλία, Χρήστου Σαρρησταύρου, σε όποιον φέρει νέα στοιχεία για τον δολοφόνο του.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας δολοφονήθηκε πριν από 19 χρόνια την ώρα που κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του. 

Ο Σταύρος Σαρρησταύρος κρατά στα χέρια την τελευταία φωτογραφία του πατέρα του, Χρήστου. Ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη 19 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του.

Ήταν Οκτώβριος του 2000. Ο  Έλληνας επιχειρηματίας αποχωρεί από ένα φιλανθρωπικό γκαλά στη Μελβούρνη. Κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του. Ο Ασιάτης με τα γυαλιά και το σκουφί που βλέπετε, τον πλησιάζει και του ζητά το πορτοφόλι του. Ο Χρήστος Σαρρησταύρος αντιστέκεται. Ο δράστης τον πυροβολεί στην κοιλιά.  Παρά τον τραυματισμό του, τον κυνηγά. Τότε ο ληστής του ρίχνει τη χαριστική βολή στο κεφάλι.  Η γυναίκα του τον βρίσκει αιμόφυρτο στον δρόμο.
«Τα παιδιά μου θέλουν να γνωρίσουν τον παππού τους . Για μένα ο πατέρας μου ήταν ο καλύτερος πατέρας του κόσμου» λέει ο γιος του, Σταύρος. 

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες και τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η οικογένεια του «βασιλιά της ταραμοσαλάτας» δεν έχει πάρει καμία απάντηση. Έτσι , λοιπόν σήμερα ο γιος τους προσφέρει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον του δώσει τον δολοφόνο του.
«Το 1 εκατ. δολάρια μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου . Μία ευκαιρία για να αρχίσει ξανά τη ζωή του» λέει. 

Η αγαπημένη εταιρία τροφίμων των Αυστραλών

Ένας τεράστιος πόνος και μία αμύθητη περιουσία. Όλοι στην Μελβούρνη  γνωρίζουν την ιστορία του Θεσσαλονικιού, ο οποίος έκανε αγαπητό το τζατζίκι και την ταραμοσαλάτα στην Αυστραλία. Η εταιρία Black Swan είναι από τις πιο γνωστές στον κόσμο. Το 2014 , η οικογένεια την πουλά για 110 εκατ. δολάρια.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR