Βρετανία: Ξανάρχισαν οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο Heathrow

Εθεάθη ένα drone στον εναέριο χώρο

Heathrow

Πρώτη δημοσίευση: 20:35

Οι απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο του Heathrow  ξανάρχισαν, αφού είχαν διακοπεί νωρίτερα επειδή θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο, τηλεχειριζόμενο αεροπλάνο (drone) να πετάει στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του μεγαλύτερου αερολιμένα της Βρετανίας.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ είχε ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι ο στρατός ετοιμάζεται να αναπτύξει στο Χίθροου τον ίδιο εξοπλισμό που είχε τοποθετήσει και στο Γκάτγουικ πριν από τα Χριστούγεννα, εφόσον κάτι τέτοιο θεωρηθεί αναγκαίο.

Στο δεύτερο σε αριθμό επιβατών αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ, στα μέσα Δεκεμβρίου είχαν ακυρωθεί σχεδόν 1.000 πτήσεις εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, κοντά στο αεροδρόμιο. Κλήθηκε ο στρατός, ενώ συνελήφθησαν και δύο ύποπτοι που όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Και τα δύο αεροδρόμια έχουν στο μεταξύ παραγγείλει ειδικά συστήματα, στρατιωτικού τύπου και αξίας "πολλών εκατομμυρίων λιρών" για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο από τα drones.

Ένας επιβάτης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι οι αρμόδιοι τους διαβεβαίωσαν ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

"Για προληπτικούς λόγους διακόψαμε τις αναχωρήσεις ενώ ερευνούμε. Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ενόχληση" αναφέρεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top