Β. Ήπειρος: Απαγόρευσαν την είσοδο σε καθηγητή λόγω ελληνικών βιβλίων!

Οι τελωνιακοί του κατέσχεσαν 30 από αυτά

Μεγάλη Αλβανία

Για αντιαλβανισμό και υποκίνηση εθνικιστικού μίσους κατηγορούν οι Αλβνανικές αρχές τον Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, Παναγιώτη Μπάρκα, επειδή μετέφερε βιβλία αρχαίας Ελληνικής γραμματείας.

Ο βορειοηπειρώτης καθηγητής Παναγιώτης Μπάρκας είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Αλβανικού παρακράτους. Βρήκαν τρόπο να τον εκδικηθούν με καψόνι 4 ωρών στην Κακαβιά επειδή είχε στις αποσκευές του  ελληνικά βιβλία.

Η Αθήνα προειδοποιεί τα Τίρανα: Στο «κόκκινο» οι σχέσεις με την Αλβανία

«Ήταν δωρεές από ελληνικά Πανεπιστήμια. Αρχαία ελληνική γραμματεία, ξένη λογοτεχνία, νέα ελληνική λογοτεχνία. Στο αλβανικό τελωνείο της Κακαβιάς συγκεντρώθηκαν 7 - 8 άντρες, δεν είχαν καμία υπηρεσιακή στολή και άρχισαν να ανοίγουν τις κούτες με τα βιβλία».

Οι τελωνιακοί του κατέσχεσαν 30 από αυτά. Ο καθηγητής ζήτησε να μάθει το λόγο.

«Έλεγαν διάφορες βλακείες, ότι ο άλλος υψώνει τη γροθιά, να εδώ γράφει "Ήπειρος" κι άλλες τέτοιες προφάσεις. Με κατηγορεί ότι εγώ εισήγαγα βιβλία με αντιαλβανικό περιεχόμενο τα οποία προσβάλλουν την ασφάλεια της χώρας. Λέει ότι τα βιβλία αυτά αποτελούν τεκμήρια ποινικού αδικήματος», λέει ο ίδιος. 

«Η στοχοποίηση όσων βροντοφωνάζουμε για την Ελλάδα, είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», δηλώνουν στα Star βορειοηπειρώτες.

Οι μειονοτικοί φοβούνται περαιτέρω κλιμάκωση των αλβανικών προκλήσεων τις μέρες των Χριστουγέννων.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top