Yπόνοιες εναντίον του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας από Ερντογάν

Η αμερικανική Γερουσία «καταδίκασε» τον πρίγκιπα Σαλμάν για τον Κασόγκι

Ο Ταγίπ Ερντογάν «στραγγαλίζει» τη Σαουδική Αραβία εκμεταλλευόμενος την υπόθεση Κασόγκι. Για πρώτη φορά, αφήνει ξεκάθαρες υπόνοιες εναντίον του διαδόχου του θρόνου , του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Καθαρές υπόνοιες εναντίον του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας από Ερντογάν

Είναι  ο αμφιλεγόμενος πρίγκιπας και play boy της Σαουδικής Αραβίας με την οικογενειακή περιουσία του να αγγίζει το 1 τρις.  Ο Ταγιπ Ερντογάν  θέλει να τον εκθρονίσει. Τον δίνει στεγνά για την δολοφονία του Κασόγκι.

Από τα ηχητικά ντοκουμέντα μάθαμε και αυτό: Ότι ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν (στην Κων/λη) ήταν και άτομα πολύ κοντά στον πρίγκιπα διάδοχο και είχαν ενεργό ρόλο στην υπόθεση. Αυτοί που πήραν και έφεραν εις πέρας την ‘εντολή’ βρίσκονται εκεί.

Η  ενδεχόμενη εμπλοκή του είναι αυτή που θα μπορούσε να βλάψει μόνιμα την επιρροή του βασιλείου. Ο Τούρκος πρόεδρος από την άλλη θεωρείται μαύρο πρόβατο στη Σαουδική Αραβία. Έτσι , καρατομώντας  την βασιλική οικογένεια του Ριάντ  και αποδυναμώνοντας τον διάδοχο , δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να εμφανίσει την Τουρκία ως νέο ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου.

ΗΠΑ : Η αμερικανική Γερουσία «καταδίκασε» τον πρίγκιπα Σαλμάν για τον Κασόγκι

Απρόσμενος σύμμαχος στην του στην υπόθεση η  αμερικανική Γερουσί. Σύμφωνα με το ψήφισμα ρεπουμπλικανών γερουσιαστών  ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν καθίσταται υπεύθυνος για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.