Ξεκίνησε η δίκη του βαρόνου των ναρκωτικών, «Ελ Τσάπο»

Δεν δίσταζε να διατάξει την εκτέλεση της ίδιας του της οικογένειας

Ξεκίνησε η δίκη του βαρόνου των ναρκωτικών, Ελ Τσάπο. Οι ένορκοι έγιναν μάρτυρες της κινηματογραφικής του ζωής. 

Ο δικηγόρος του τον παρουσίασε ως «αποδιοπομπαίο τράγο». 

Eλ Τσάπο, ο νέος Πάμπλο Εσκομπάρ. Η ώρα της κρίσης για τον βασιλιά της κοκαΐνης ήρθε.  

Έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν , oι δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω επάνω στην σύζυγό του και  άλλοτε βασίλισσα της ομορφιάς Έμμα Κορονέλ . Εκείνη δεν μίλησε . Έβγαλε σέλφι  με τους θαυμαστές της. 

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και όχι άδικα αφού θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους βαρώνους ναρκωτικών στον κόσμο. Στο βιογραφικό του πρόσθεσε δύο κινηματογραφικές αποδράσεις  από τις μεξικανικές φυλακές.
Ναρκωτικά, όπλα, λεφτά, γρήγορα αυτοκίνητα και Μεξικανές καλλονές . Αυτή ήταν η καθημερινότητα  του, πριν πιαστεί σαν ποντίκι μες την φάκα από τις ΗΠΑ. 

«Δεν δίσταζε να διατάξει την εκτέλεση της ίδιας του της οικογένειας»

Στη σειρά του Νetflix για τη ζωή του, τις πόρτες της αυτοκρατορίας των ναρκωτικών του άνοιξαν διεφθαρμένοι πολιτικοί.  Έτσι και στην δίκη του, ο συνήγορός του έπαιξε το ίδιο χαρτί. Κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο, τον Ενρίκε Πένια Νιέτο, καθώς και τον προκάτοχό του, τον Φελίπε Καλδερόν, ότι έλαβαν «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» σε δωροδοκίες από το καρτέλ του Ελ Τσάπο. 

«Διέταζε τους εκτελεστές του να απαγάγουν, να βασανίζουν, να ανακρίνουν και να σκοτώνουν τους αντιπάλους του. Ούτε τα ίδια τα μέλη της οικογένειας του δεν ήταν ασφαλή, είπε. 

Η Αμερικανική δικαιοσύνη πρότεινε ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς έχει στα χέρια της 300.000 έγγραφα και 117.000 ηχητικά αρχεία που τον καίνε.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top