Τσουνάμι στη θάλασσα του Μαρμαρά θα ακολουθήσει τον αναμενόμενο σεισμό

Σενάρια για τσουνάμι σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Θάλασσα του Μαρμαρά

Τσουνάμι στη θάλασσα του Μαρμαρά αναμένεται να ακολουθήσει έπειτα από τον μεγάλο σεισμό που προβλέπεται στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον καθηγητή Πρόεδρο του Ινστιτούτου Έρευνας Σεισμών Χαλούκ Οζενέρ ο οποίος υποστηρίζει ότι θα είναι αποτέλεσμα των υποθαλάσσιων κατολισθήσεων.

Ο Τούρκος καθηγητής αναφέρει ότι παρόλο που δεν γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει αυτός ο σεισμός οι απώλειες ζωής και οι ζημιές που θα προκαλέσει το τσουνάμι θα είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι εκείνες που θα προκαλέσει ο σεισμός.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα για το τσουνάμι, ο Τούρκος καθηγητής δήλωσε ότι ακόμη και όταν γίνει σεισμός μακριά από την Τουρκία, όπως για παράδειγμα στην Μεσόγειο, μπορεί να μην επηρεαστεί από το σεισμό η Τουρκία αλλά να επηρεαστεί από το τσουνάμι. Όπως είπε μελετούν ακόμη και σενάριο για τσουνάμι από Αιγαίο και Μεσόγειο.

“Αλλά τώρα δεν έχει νόημα να λέμε θα γίνει εκεί ή εδώ. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως αν αναμένουμε ένα σεισμό, ειδικά στη θάλασσα, αν είναι πολύ μεγάλης ισχύος τότε θα υπάρξει και τσουνάμι”, ανέφερε.

 

Άννα Ανδρέου, Τουρκία 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top