Βυθίστηκε πλοιάριο με γυναικόπαιδα στην Αλικαρνασσό

Δέκα άτομα αγνοούνται

Μία ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο. Πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από την Αλικαρνασσό στην Κω, βυθίστηκε λίγο μετά τον απόπλου. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα συγκλονίζουν.

Eίναι λίγο πριν από το ξημέρωμα. Η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν αστειεύεται. Το πλοιάριο με τους 29 δυστυχισμένους ανθρώπους αναποδογυρίζει. Ένα μικρό κορίτσι κινδυνεύει. Ένας άνδρας το εντοπίζει. Προσπαθεί να το σώσει. Είναι λιπόθυμο.

Διασώστες και περαστικοί προσπαθούν να το βοηθήσουν. Δεν αντιδρά. Η κατάστασή της είναι δύσκολη. Άγνωστο εάν τελικά τα κατάφερε.

Το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από την Αλικαρνασσό με προορισμό την Κω. Η μητέρα ενός άλλου παιδιού που καταφέρνει να πατήσει στη στεριά, σπαράζει.

Στο ασθενοφόρο ακόμη ένα παιδί ξαπλωμένο σε φορείο. Εξαντλημένο. Ένας διασώστης κολλά το πρόσωπό του στο παράθυρο του ασθενοφόρου. Απόγνωση.

Δύο από τους επιβαίνοντες είναι νεκροί. Δέκα αγνοούνται.

Σύλληψη αστυνομικού στη Σάμο για διακίνηση μεταναστών 

Ο εφιάλτης του μεταναστευτικού έχει επιστρέψει. Διακινητές τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα έχουν στήσει ολόκληρες επιχειρήσεις και πληρώνονται αδρά για να περνούν στη χώρα μας μετανάστες.

Στη Σάμο, συνελήφθη αστυνομικός ο οποίος τους βοηθούσε να περάσουν στην Ευρώπη. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top