Επιμένουν οι ακραίοι ισλαμιστές: Θέλουν να δουν την Αγία Σοφία τζαμί

«Ασφαλώς και θα ακουστεί προσευχή από τους μιναρέδες της»

Οι ακραίες φωνές της Τουρκίας φαίνεται να μην κατάλαβαν το βροντερό όχι του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί.  Εξακολουθούν να περιμένουν την ημέρα που θα ακούγεται το κοράνι μέσα από το σύμβολο της παγκόσμιας ορθοδοξίας.
 

Παρά την απόφαση κόλαφο του Συνταγματικού Δικαστηρίου οι ακραίοι ισλαμιστές της Τουρκίας δεν το βάζουν κάτω.

Θα κάνουν τα πάντα για να δουν το παγκόσμιο σύμβολο της ορθοδοξίας να μετατρέπεται σε τζαμί. Όμως, το χαστούκι που έφαγαν δεν τους αφήνει περιθώρια.

Οι δηλώσεις τους ωστόσο είναι ανατριχιαστικές:

«Ασφαλώς και θα ακουστεί προσευχή από τους μιναρέδες της».

Κάθε χρόνο, στις 29 Μαίου, ημέρα άλωσης της Κωνσταντινούπολης ακραίοι ισλαμιστές συγκεντρώνονται έξω από την Αγιά Σοφιά και ζητούν να πάψει να λειτουργεί ως μουσείο.

Θέλουν να πάψουν να βλέπουν τον ιμάμη μέσα στην Αγιά Σοφιά μόνο μια φορά το χρόνο, τον Ιούνιο κατά τη γιορτή του Ραμαζανιού. Με περίσσιο θράσος αναμένουν την ώρα που θα ακούγεται μόνο η μουσουλμανική προσευχή.

Πάντως, μετά το ηχηρό όχι του δικαστηρίου η επιθυμία των γκρίζων λύκων μένει μόνο στα χαρτιά.

«Να παραιτηθεί ο Ερντογάν»

Την ίδια, σε μέγα σκάνδαλο εξελίσσεται το νέο υπερπολυτελές τζετ που έλαβε ως δώρο ο Ταγίπ Ερντογάν από το Κατάρ την ώρα που η Τουρκία βρίσκεται στη δίνη οικονομικών προβλημάτων.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κιλιντσντάρογλου ζητεί την παραίτηση Ερντογάν.

«Αγαπητέ Ερντογάν, ποιανού είναι αυτό το αεροπλάνο; Πόσα αεροπλάνα έχεις; Αν το αγόρασες, είναι μεγάλη ντροπή. Αν είναι μεταχειρισμένο και σου το χάρισαν, είναι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη τιμή της Τουρκίας», δήλωσε.

Το νέο αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου κοστίζει 400.000.000 εκατομμύρια δολάρια και μοιάζει με πεντάστερο ξενοδοχείο, αφού διαθέτει από σαλόνια μέχρι και νοσοκομείο για παν ενδεχόμενο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top