Μουντιάλ: Μέλη των Pussy Riot "μπούκαραν" και διέκοψαν τον τελικό

Μουντιάλ: Μέλη των Pussy Riot "μπούκαραν" και διέκοψαν τον τελικό

Μουντιάλ, Pussy Riot

Το ρωσικό συγκρότημα πανκ «Pussy Riot» ανέλαβε την ευθύνη για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη την Κυριακή στη Μόσχα, με αποτέλεσμα μια πολύ σύντομη διακοπή του αγώνα.

Συγκεκριμένα, τέσσερις Ρώσοι, μέλη του κινήματος εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Φορούσαν αστυνομικές στολές κι έτσι κατάφεραν να ξεγελάσουν τους άνδρες της ασφάλειας και αργότερα οι Pussy Riot ανέλαβαν την ευθύνη για το περιστατικό.

Ένας εκ των εισβολέων, μάλιστα, ήρθε στα χέρια και με τον Κροάτη αμυντικό, Ντέγιαν Λόβρεν, ενώ μία κοπέλα έκανε «high-five» με τον Κίλιαν Μπαπέ.

«Γεια σας από το στάδιο Λουζνίκι, είναι δροσερά εδώ!» έγραψαν σε αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στο Twitter και στο Facebook αμέσως μετά το συμβάν.

Η Όλγα Κουρατσιόβα, μέλος του συγκροτήματος που τάσσεται κατά του Κρεμλίνου, δήλωσε πως είναι μία από τα τέσσερα άτομα που εισήλθαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του τελικού και πως τώρα κρατείται από την αστυνομία.

Ο Κουρατσιόβα δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς πως βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, όπου ο τελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Κροατία διακόπηκε για πολύ λίγο, από τέσσερις ανθρώπους που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν τελικά από το τερέν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top