Πρωτότυπο ντεφιλέ μαγιό για όλα τα σώματα

Δεκαέξι γυναίκες έγιναν μανεκέν και ανέβηκαν στην πασαρέλα για μια μέρα

Δεκαέξι γυναίκες έγιναν μανεκέν για μια ημέρα και ανέβηκαν στην πασαρέλα της διεθνούς έκθεσης εσωρούχων και μαγιό, που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Μια επίδειξη που δεν απέκλεισε κανένα σωματότυπο και ήταν εμπνευσμένη από το κίνημα "body positive" που θέλει τη γυναίκα συμφιλιωμένη με το σώμα της.

«Η ιδέα ήταν να καταπολεμήσουμε ότι έχει να κάνει με την βιομηχανία της δίαιτας και του αδυνατίσματος και να εξηγήσουμε στις γυναίκες ότι μπορούμε να είμαστε καλά με το σώμα μας χωρίς να έχουμε την επιθυμία να το αλλάξουμε, να το καταστρέψουμε με όλες αυτές τις δίαιτες, τα χειρουργία κτλ».

Παρόλο που δεν είναι επαγγελματίες μανεκέν, διασχίζουν με χάρη και νάζι την πασαρέλα, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Οι διοργανωτές του ντεφιλέ εμπνεύστηκαν την επίδειξη από το κίνημα Body Positive. Το κίνημα θέλει τη γυναίκα συμφιλιωμένη με το σώμα της και τις ατέλειες της, ενώ υποστηρίζει την ανυπακοή στις επιταγές της μόδας.

«Εκτιμώ ότι είναι μια επίδειξη ακτιβιστών, έτσι όπως ζω το BodyPositive, δηλαδή είναι ακτιβισμός και κυρίως με το μαγιό γιατί είναι η ώρα της αλήθειας για μια γυναίκα. Είτε είμαστε αδύνατες, παχουλές, μικρές, μεγάλες, με σημάδια, ανάπηρες…Είναι λίγο η δύσκολη στιγμή κατά την διάρκεια των διακοπών να αποκαλυφθούμε, στον κόσμο, έτσι όπως είμαστε», ανέφερε η Πρέσβειρα του Ντεφιλέ Γκαέλ Προυντένσιο.

Το ντεφιλέ γνώρισε μεγάλη επιτυχία ενώ τα εφήμερα μανεκέν αποθεώθηκαν από τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top