Νέα Ζηλανδία: Στα άδυτα της πιο αμφιλεγόμενης αίρεσης του κόσμου

Ιστορίες βιασμών, κακοποίησης και συγκάλυψης

Ιστορίες βιασμών, κακοποίησης και συγκάλυψης σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες  θρησκευτικές αιρέσεις του κόσμου. Από το κολαστήριο της Νέας Ζηλανδίας κατάφερε να ξεφύγει η εγγονή του ιδρυτή .

Πίσω από τα χαμόγελα κρύβεται ο σκοτεινός κόσμος του απομονωμένου οικισμού Γκλόριαβεϊλ . Όλοι φορούν μπλε στολές και ακολουθούν κατά γράμμα την Καινή Διαθήκη. Οι άντρες θεωρούνται  ανώτεροι ενώ οι γυναίκες υποχείρια τους.

Η Λίλιαν κατάφερε να το σκάσει από τη  θεοκρατική δικτατορία στα 17 της .Πέρασε τα παιδικά της χρόνια μπροστά σε μία ραπτομηχανή. Είχε υποχρέωση να υπηρετεί και τα  530 μέλη της αίρεσης.

Η πραγματική ιστορία της «πορφυρής δούλης»

«Μαγειρεύουμε και βάζω μπουγάδα, έβλεπα αυτά τα πλάνα και έλεγα ποιο είναι αυτό το κορίτσι ; Δεν μοιάζει σε τίποτα με τη γυναίκα που ξέρω εγώ σήμερα».

Ο κόσμος λειτουργεί σαν να είναι υπνωτισμένος, γράφει στο δικό της βιβλίο. Από 13 ετών τα κορίτσια υποχρεώνονται να ξαπλώνουν με πολύ μεγαλύτερους άνδρες. Οι «Γέροντες» της αίρεσης είναι εκείνοι που αποφασίζουν για τη μοίρα τους. Σήμερα στα 26 της, η Λίλιαν  φορά παντελόνι , βάφεται  και φλερτάρει. 

Ο παππούς της, ιδρυτής της αίρεσης έχει κατηγορηθεί για βιασμούς και παιδεραστία.

Η ιστορία της πορφυρής δούλης της Άτγουντ στη μικρή οθόνη

Ο Γολγοθάς της θυμίζει το  κομψοτέχνημα της συγγραφέως  Μάργκαρετ Άτγουντ ¨Η ιστορία της πορφυρής δούλης¨. Η μεταφορά του στη μικρή οθόνη θεωρείται τηλεοπτικό φαινόμενο καθώς ξεκινά ο δεύτερος κύκλος.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top