Στο δικαστήριο ο μακελάρης του Τέξας- Με δυσκολία έβγαινε η φωνή του

Σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 10

Tον θάνατο σκόρπισε ένας 17χρονος Ελληνοαμερικανός σε λύκειο του Τέξας. Ο Δημήτρης Παγουρτζής, εισέβαλε στο σχολείο και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 10 ανθρώπους. Αρχική του πρόθεση ήταν να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά παραδόθηκε στις αρχές.

«Στην αρχή όλοι ακούσαμε «τρέξτε, τρέξτε». Το επόμενο που ακούσαμε ήταν μπαμ, μπαμ, μπαμ και τότε όλοι αρχίσαμε να τρέχουμε» είπε φοβισμένος ένας μαθητής.

Δημήτρης Παγουρτζής. Ετών 17. Ο μακελάρης του λυκείου του Τέξας. Εισβάλλει στην αίθουσα των καλλιτεχνικών λίγο πριν από τις 8 το πρωί. Αποφασισμένος να σκοτώσει. «Έκπληξη» ήταν η μοναδική λέξη που είπε και μετά το χάος.

Ο απολογισμός; 10 νεκροί και 10 τραυματίες. Η πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Παγουρτζή στο δικαστήριο

Αντί να αυτοκτονήσει όπως είχε σχεδιάσει παραδίνεται στις αρχές.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής

 

-  Αντιμετωπίζετε κατηγορίες για ανθρωποκτονία ά βαθμού και για βίαιη επίθεση εναντίον δημοσίου λειτουργού.

Είστε κάτοικος ΗΠΑ;

-Ναι κύριε.

Η φωνή του Δημήτρη Παγουρτζή μόλις που βγαίνει όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά στο δικαστήριο. Φορά χειροπέδες και έχει διαρκώς σκυμμένο το κεφάλι.

Οι συμμαθητές του θρηνούν. Τα δάκρυα δε σταματούν να κυλούν από τα μάτια τους. Οι γονείς τους βρίσκονται στο πλευρό τους. Λίγα τριαντάφυλλα, κόκκινα και λευκά και αγκαλιές παρηγοριάς.

Ο 17χρονος Ελληνοαμερικανός πήρε τα όπλα του πατέρα του, βόμβες μολότοφ, εκρηκτικά φόρεσε ένα μαύρο παλτό και έτρεξε στο σχολείο να υλοποιήσει το άρρωστο σχέδιό του.