Ο μακελάρης του Τέξας δεν πυροβολούσε παιδιά που συμπαθούσε

Είχε καταγράψει τα πάντα για την επίθεση σε ημερολόγια

Σχεδιασμένη με κάθε λεπτομέρεια ήταν η επίθεση της Παρασκευής σε σχολείο του Τέξας, από τον 17χρονο Δημήτριο Παγουρτζή, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μαθητής του λυκείου Santa Fe είχε καταγράψει τα πάντα σχετικά με την επίθεση σε ημερολόγια που κρατούσε στον υπολογιστή του και στο κινητό του τηλέφωνο.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης, ενώ οι φίλοι του 17χρονου έχουν πέσει από τα σύννεφα, αφού τον περιέγραψαν ως ήσυχο, καλό αθλητή, που αγαπούσε τα όπλα, αλλά δεν είχε εκφράσει ποτέ την πρόθεσή του να σκοτώσει ανθρώπους.

Μάλιστα αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Παγουρτζής είπε στους αστυνομικούς ότι δεν πυροβόλησε άτομα που συμπαθούσε στο σχολείο του γιατί ήθελε «να πουν την ιστορία του», καθώς ο ίδιος σκόπευε να αυτοκτονήσει μετά την επίθεση.

Ο 17χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή και κρατείται στις φυλακές του Γκάλβεστον.

Η αστυνομία ερευνά, αν ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος κατείχε νόμιμα τα όπλα, γνώριζε ότι ο γιος του τα είχε πάρει, ενώ σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας στο σχολείο βρέθηκε και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των μαθητών που έζησαν τον εφιάλτη στο λύκειο του Santa Fe.

«Ακούσαμε τον συναγερμό για τη φωτιά και βγήκαμε έξω. Μας είπαν να μείνουμε ξαπλωμένοι στο γκαζόν. Άκουσα δύο πυροβολισμούς, αλλά νόμιζα ότι ήταν πόρτα που χτύπησε δυνατά, ή κάδος που έπεσε. Μετά άκουσα καταιγισμό πυρών και αμέσως ξέσπασε πανικός», δήλωσε ένας από τους μαθητές.

«Είδα ξαφνικά τον καθηγητή μας να τρέχει τρομοκρατημένος και να ουρλιάζει να τρέξουμε. Περίπου 500 μαθητές άρχισαν να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους», είπε ένας άλλος.