Νέες συλλήψεις 33 μελών της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πιθανούς δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Συνολικά έχουν εκδοθεί 101 εντάλματα σύλληψης τα οποία αφορούν μέλη του ιδίου όπλου.
Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στα Ηνωμένα Έθνη με αφορμή τη μη καταδίκη του Ισραήλ για την αιματοχυσία της περασμένης Δευτέρας.
«Μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταρρεύσει. Έχουν εξουθενωθεί κι έχουν καταρρεύσει γιατί τα Ηνωμένα Έθνη υπάρχουν για να επικρατεί η δικαιοσύνη. Παρά το ότι η σχέση μας με τον γενικό γραμματέα είναι πολύ καλή, δεν μπορούμε να τον βρούμε. Εάν η επιθετικότητα του Ισραήλ συναντήσει περισσότερη σιωπή ,ο κόσμος θα μετατραπεί γρήγορα σε χάος, όπου η βαναυσότητα θα κυριαρχεί» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
«Έγδυσαν» τον Ισραηλινό πρέσβη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε έντονα και για τη μεταχείριση του απελαθέντος Πρεσβευτή του από την ασφάλεια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Του έκαναν ασυνήθιστο για διπλωμάτη εξονυχιστικό έλεγχο.
Ο πρεσβευτής Έιταν Νάεχ επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος με προορισμό το Τελ Αβίβ Την αναχώρησή του κατέγραψαν οι κάμερες των τουρκικών ΜΜΕ. ο διπλωμάτης κρατάει μια μικρή βαλίτσα και περνά από μια ηλεκτρονική πύλη ασφαλείας όπως οποιοσδήποτε άλλος επιβάτης. Οι άνδρες της ασφάλειας του ζητούν να τους δείξει τα παπούτσια του.
Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο επιτετραμμένο στο Ισραήλ για να διαμαρτυρηθεί
Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο γιος του Μπεντζαμίν Νετανιάχου. Δημοσίευσε στο Instagram μια τουρκική σημαία με το σύνθημα "F..k Turkey" δηλαδή «Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε γκρεμό».
Ο Ερντογάν έχει όμως σε εξέλιξη και την προεκλογική εκστρατεία. Ο υποψήφιος πρόεδρος της κεμαλικής αντιπολίτευσης Μουχαρρέμ Ιντσέ του επιτέθηκε για όσα είπε στο Λονδίνο περί ανάληψης του ελέγχου της κεντρικής τράπεζας αλλά και για την υπέρ του μεροληψία των κρατικών μέσων ενημέρωσης.
Μόνο μέσα στο 2018 η τουρκική λίρα έχει χάσει το 15% της αξίας της έναντι του δολαρίου.
Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ