Με πανάκριβη τσάντα και καρφίτσα 75.000 δολαρίων η Εμινέ Ερντογάν στο Λονδίνο

Χαμός στην Τουρκία με τα ακριβά γούστα της Πρώτης Κυρίας της χώρας

Τις εντυπώσεις έκλεψε στο Λονδίνο η σύζυγός του Τούρκου πρόεδρου Εμινέ Ερντογάν, όχι όμως για καλό, αφού τα ακριβά της γούστα ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία.

Όλα ξεκίνησαν με την άφιξη του προεδρικού ζεύγους της Τουρκίας στο Λονδίνο, όταν η Εμινέ Ερντογάν κατέβηκε από το αεροπλάνο, κρατώντας μια limited edition δερμάτινη πανάκριβη τσάντα του οίκου Hermes.

Η τσάντα αυτή κοστίζει το λιγότερο 50.000 δολάρια, όσο δηλαδή ο μέσος ετήσιος μισθός 11 Τούρκων υπαλλήλων και μάλιστα την ίδια τσάντα είχε κρατήσει και στο ταξίδι της στις ΗΠΑ.

«Ο προεδρικός μισθός είναι 39.000 τουρκικές λίρες, η Πρώτη Κυρία δεν εργάζεται. Μόνο η τσάντα της κοστίζει 50.000 δολάρια, δηλαδή 215.000 τουρκικές λίρες. Ισούται με έξι μήνες μισθού του Ερντογάν. Και μου λέτε ότι αυτός ο άνθρωπος ξοδεύει έξι μισθούς για να αγοράσει μία τσάντα στην πρώτη κυρία; Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. 

Η τσάντα όμως ήταν μόνο η αρχή, γιατί αρνητικά σχολιάστηκε και η τεράστια καρφίτσα που φόρεσε η σύζυγος του Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με την Τερέζα Μέι.

Πρόκειται για μια καρφίτσα στο σχήμα λιβελούλας, δια χειρός του Τούρκου σχεδιαστή Μπαρμπαρός Σανσάλ, η τιμή της οποίας αγγίζει τα 15.000 δολάρια.

Η ίδια μάλιστα πάμπολλες φορές στο παρελθόν έχει δείξει την αγάπη της για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες.

Παλαιότερο ρεπορτάζ της Daily Mail ανέφερε ότι η Εμινέ είχε κλείσει ολόκληρο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες για να ψωνίσει ρούχα και τσάντες μόνη της, την ώρα που ο σύζυγός της διαπραγματευόταν με την ΕΕ το ζήτημα των προσφύγων.