Σκύλος πυροβόλησε και τραυμάτισε το αφεντικό του στην Αΐόβα

Ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της οπλοφορίας στις ΗΠΑ

Ένας άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρα όταν ο σκύλος του τον πυροβόλησε! Πρόκειται για ακόμη ένα ατύχημα που αναδεικνύει για πολλοστή  φορά τους κινδύνους της οπλοφορίας στις ΗΠΑ.

Ο 51χρονος Ρίτσαρντ Ρίμι, έπαιζε στον καναπέ του σπιτιού του με τον αγαπημένο του σκύλο τον Μπέιλιου, όταν προσπάθησε να τον αφήσει από την αγκαλιά του.

Ο Μπέιλιου προσπάθησε να ξανανέβει στα γόνατα του αφεντικού του που έφερε στη ζώνη του το πιστόλι του, ένα Ρούγκερ των 9 χιλιοστών.

«Ήμουν στον καναπέ και κάναμε χαζομάρες, εγώ κι ο σκύλος. Τον κατέβαζα από τα γόνατά μου κι εκείνος πηδούσε και ξανανέβαινε», αφηγήθηκε το θύμα στην τοπική εφημερίδα The Messenger. Ο Μπέιλιου, που είναι διασταύρωση πιτμπούλ και λαμπραντόρ, φαίνεται ότι κατάφερε με κάποιον τρόπο να βγάλει την ασφάλεια του όπλου και να πατήσει τη σκανδάλη με την πατούσα του. Η σφαίρα καρφώθηκε στο πόδι του Ρίμι.

Ο 51χρονος τηλεφώνησε στις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. «Με πυροβόλησε ο σκύλος μου», είπε το θύμα στον έκπληκτο τηλεφωνητή.

«Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο πράγμα», σχολίασε στην εφημερίδα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ρότζερ Πόρτερ.

«Το να σε πυροβολήσει ο σκύλος σου μπορεί να συμβεί μόνο στην Αμερική», είπε από την πλευρά της η Σάνον Γουότς, η ιδρύτρια μιας οργάνωσης μητέρων κατά της οπλοκατοχής.