Εργαζόμενη στο Facebook: «Έβλεπα κάθε μέρα αποκεφαλισμούς και παιδική πορνογραφία»

Τι βλέπουν οι εργαζόμενοι

Για πρώτη φορά εργαζόμενη στο Facebook κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις για περιεχόμενο το οποίο καλείται η ίδια και οι συνάδελφοί της να ελέγχουν. Απεγνωσμένοι οι υπάλληλοι οδηγούνται σε παραίτηση.

Συγκλονίζει η μαρτυρία εργαζόμενης

«Κάθε μέρα βλέπεις πράγματα που σε σοκάρουν, σε στιγματίζουν. Αποκεφαλισμούς, παιδική πορνογραφία. Κακοποίηση ζώων. Γίνεσαι σαν μηχανή, με αυτό το χέρι κι αυτό το κουμπί, κι αυτό το κουμπί».

-Ποιο είναι το χειρότερο περιεχόμενο που έχετε δει;

«Θα έλεγα ξεκάθαρα η παιδική πορνογραφία. Μπορείς να δεις μωρό έξι μηνών που το έχουν βιάσει».

Είναι μια εικόνα που κανείς δε γνωρίζει. Μια φωνή που ποτέ δεν ακούγεται. Αυτή η κοπέλα εργάζεται στο facebook. Ελέγχει καθετί που μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό κι επικίνδυνο. Η ζωή της εξαιτίας των σκληρών εικόνων με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη έχει αλλάξει.

-Tι συνέπειες έχει η πίεση σε σένα καιi στη ζωή σου στο σπίτι;

«Είχα εφιάλτες. Πολλές φορές. Θυμάμαι έναν για παράδειγμα. Ο κόσμος έπεφτε από ένα κτίριο. Δε θυμάμαι γιατί. Και θυμάμαι κόσμο ο οποίος αντί να βοηθήσει τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο. Θυμάμαι έπιασα ένα μικρό κοριτσάκι κι έκλαιγα. Ξύπνησα και έκλαιγα. Έκλαιγα και θυμάμαι αίμα παντού και ανθρώπους απλώς να τραβούν βίντεο».

Κέρδη για το Facebook παρά το σκάνδαλο

Μετά το σκάνδαλο για την κλοπή δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών η πολιτική και οι κανόνες ασφαλείας του κολοσσού αλλάζουν.

Γίνεται προσπάθεια για μεγαλύτερη προστασία των χρηστών. Ωστόσο, παρά το σάλο η εταιρεία δε φάνηκε να επηρεάζεται. Σημείωσε  κέρδη ύψους 3,89 δισ δολαρίων., αυξημένα κατά 71% σε σχέση με πέρυσι.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top